Osijek: Počeli Krležini dani

U kazališnom dijelu Krležinih dana, koji traju do 10.

8.12.2009.
11:09
VOYO logo

Otvorenjem izložbe varaždinskoga HNK "Hrvatski kazališni plakat 2007. - 2008." te predstavom "Kraljevo" Miroslava Krleže u izvedbi zagrebačkoga HNK, u Osijeku su u ponedjeljak počeli Krležini dani.

Autor izložbenog postava Marijan Varjačić rekao je na otvorenju da su izloženi plakati predstavljeni na 1. bijenalu kazališnog plakata u ožujku ove godine u Varaždinu na kojem je sudjelovalo 30-ak dizajnera iz 17 hrvatskih kazališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvarajući izložbu, intendant osječkoga HNK Božidar Šnajder podsjetio je kako se 7. prosinca obilježava i kao dan osječkoga HNK, koji je u 103. kazališnoj sezoni, pri čemu je istaknuo da je to iznimno važan datum i za tu kazališnu kuću i za cjelokupno hrvatsko glumište.

U kazališnom dijelu Krležinih dana, koji traju do 10. prosinca, nastupit će i osječki HNK s predstavom "Fragile" Tene Štivičić, vinkovačko Gradsko kazalište Joze Ivakića i Hrvatsko kazalište iz Pečuha sa zajedničkom predstavom "Seks i glad" Josipa Cvenića te varaždinski HNK s predstavom "Vučjak" Miroslava Krleže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osječkome Filozofskom fakultetu te u Hrvatskome kazalištu u Pečuhu održat će se trodnedvni znanstveni skup "Hrvatska drama, kazalište i društvo" na kojemu će sudjelovati više od 30 teatrologa, redatelja i kazališnih kritičara. Među ostalim, raspravljat će o temama poslijeratne hrvatske dramatike do sredine 50-ih godina 20. stoljeća, hrvatskoj drami s religijskim elementima u doba komunizma te odjecima mađarske drame u Krležinoj dramaturgiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo