Nešto sasvim drugačije: uvrnuto, bizarno i duhovito!

Festival novog cirkusa ovog vam vikenda nudi nešto sasvim drugačije. Dovoljno je uvrnuto da vas iznenadi, dovoljno duhovito da vas zabavi i dovoljno bizarno da biste uživali.

28.10.2011.
11:42
VOYO logo

U nastavku sedmog Festivala novog cirkusa nastupila je splitska skupina Room 100. Puna Scena Travno privukla je tristotinjak gledatelja, dokazujući da interes za domaću cirkusku produkciju itekako postoji.

Akrobatsko -kontorcionistička kompanija koju su osnovali Antonia Kuzmanić i Jakov Labrović, uz glazbenika Davora Gazde ujedno i izvođači predstave, predstavila je svoju novu kreaciju „C8H11NO2“. Riječ je o drugoj predstavi ove mlade skupine koja se posvećuje tematici psihičkih bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2008. ovi su umjetnici na FNC-u premijerno (i nikad nigdje reprizno) izveli predstavu „F 20.0“. Jakovljev brat Ivan Labrović, koji je u prvoj predstavi bio suizvođač, u novoj ispovijeda svoje psihoze i brojne hospitalizacije u obliku video intervjua. Antonia i Jakov o temi pričaju ekstremnim rječnikom tijela koji uključuje neobična izvijanja, dislokacije ramena ili pak dugu završnu scenu rotacije na glavi, uz minimalnu rasvjetu.

Upravo je ta rasvjeta, sastavljena u kućnoj radinosti od PVC cijevi, bila najveći produkcijski trošak skupine u prvoj fazi rada (stotinjak kuna). Bez sluha lokalnih i nacionalnih fondova, takva je priručna rasvjeta međutim bila dovoljna da baci svjetlo na njihov rad u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prepoznati kroz europski projekt Jeunes Talents Cirque, dosegli su međunarodnu produkcijsku podršku. Na projektu je mentorski sudjelovala i Angela Laurier, kanadska kontorcionistica čiju je predstavu o vlastitom obiteljskom krugu shizofrenije zagrebačka publika također mogla vidjeti na Festivalu novog cirkusa.

Uvrnuto, bizarno i duhovito

Nakon intimističkih ispovjednih predstava, festival se nastavlja ekstrovertnim kabareom Red Room, vlastitom kreativnom produkcijom koja je u studenome i svibnju obogatila noćni život Zagreba specifičnom kombinacijom uvrnutog humora, iznimnog cirkusa, nove burleske i suvremenog varijetea. Ovu predstavu mediji su dosad nazivali „svjetskom poslasticom“, „čudesnom večeri“ i „pomaknutim bizarnim varijeteom“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo gostovanje predstave ovog petka i subote u nekadašnjem tvorničkom pogonu Jedinstvo osvježeno je i novim točkama i novim performerima.

Dekadenciju večeri začinit će zločesta djevojka londonske burleske Kiki Kaboom, američki glumac i aktualni suradnik Jaya Lenoa Michael Carbonaro stiže sa svojim bizarnim transformacijama i iluzijama, a Magic Thor u usta sprema cijelu ping pong reprezentaciju Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo pojačanje u Red Roomovu postavu su i English Gents, iznimni australski akrobatski dvojac u odijelima i bez odijela engleskih džentlmena.

Uz stare miljenike publike, šašavu Beatrix, poetičnog Cohdija, kršnu Betty, virtuoznu Kalki i besramnu Empress Stah, noćna zabava za urbanu publiku zagarantirana je 28. i 29. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava počinje u 20 sati, a vrata Pogona na Trnjanskom nasipu otvaraju se u 19 sati.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo