Ne propustite: 10 dana dobrih emocija u Varaždinu!

Ovogodišnji Špancirfest počinje u petak 22., a završava u nedjelju 31. kolovoza.

21.8.2014.
12:53
VOYO logo

U proteklih 15 godina održavanja, Špancirfest je od lokalnog događanja izrastao u međunarodno prepoznatljivi turistički brand ne samo Varaždina i varaždinske regije, već i cijele kontinentalne Hrvatske.

Riječ je o jedinstvenoj kulturno-turističkoj manifestaciji čiji je program sastavljen od kombinacije ulične umjetnosti, bogatog koncertnog programa, umjetničkih nastupa, kreativnih radionica za sve uzraste i mnogih drugih popratnih događanja. Špancirfest u Varaždin svake godine privlači sve više posjetitelja i turista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih se godina taj broj kretao oko 200 tisuća gostiju u 10 dana festivala.

Koncert na četiri pozornice

Glazbeni program Špancirfesta odvija se na čak četiri pozornice, a na onoj glavnoj ove godine, između ostalih nastupaju: Blondie, Stereo MC's, 2Cellos, Laibach, Parni Valjak, Kawasaki 3P i brojni drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njih, na Špancirfestu će se moći uživati u koncertima Amire Medunjanin, Rade Šerbedžije, Lačnog Franca i Tamare Obrovac. Za one željne cjelonoćne zabave i ove je godine organiziran after program na Špancirfest Arena pozornici gdje će nastupiti Petar Dundov, Beltek, Gramophondzie, Mario Kovač i mnogi drugi.

TOP 10 turističkih događanja

Hrvatska turistička zajednica uvrstila je Špancirfest u TOP 10 turističkih događanja u 2014., a posebno priznanje je i uvrštavanje na popis od 10 najboljih hrvatskih festivala prema mišljenju uglednog britanskog Rough Guides te ubrajanje Varaždina kao jedno od ''52 mjesta koja morate posjetiti u 2014.“ New Tork Timesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogat ulični program

Uz koncertni program, posebno mjesto zauzima ulični program, tzv. “novog teatra”, koji se odvija na ulicama, trgovima i parkovima povijesne gradske jezgre Varaždina. Grad se pretvara u pozornicu za performere, akorbate i ulične glazbenike koji u izravnom kontaktu s publikom stvaraju posebnu atmosferu. Varaždin i Špancirfest postali su tako i odskočna daska za razne mlade i neafirmirane umjetnike iz Hrvatske, ali i cijele Europe.

Posebna atrakcija svake godine je i Park kreative u kojem je organiziran cijeli niz radionica i kazališnih predstava za najmlađe. Za sve ljubitelje umjetnosti i kreative tu je i poznata varaždinske Uska ulica, u kojoj će se predstaviti mladi umjetnici i dizajneri iz cijele Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program Špancirfesta možete pronaći ovdje.

Informacije o ulaznicama dostupne su na www.spancirfest.com/ulaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo