Kako pristojno provesti dan?

Zagrebačko kazalište lutaka i Kazalište Bembo najavljuju premijeru predstave Bonton ili Kako pristojno provesti dan nastalu prema tekstu Kristijana Ugrine i Jelene Milošević.

9.2.2010.
11:40
VOYO logo

Predstava je prije svega zabavna, gleda se, sluša, i sudjeluje u njoj. Bonko Tončić, odnosno glumac Kristijan Ugrina, vodi nas od jutra do mraka jednog dječjeg dana, dinamično i duhovito, utjelovljuje kroz pjesmu i ples likove kao što su vilica i žlica, češalj ili pas, ali i dijete koje ne nalazi načina kako se postaviti u situaciji ako je ugnjetavano, svjedok je ili pak samo ugnjetava vršnjaka. Partneri na pozornici su mu lutke, i djeca iz publike.

Svi smo na neki način, kao i u životu, aktivni promatrači i sudionici predstave. Pravila lijepog ponašanja kroz koja nas vodi su ona svakodnevna, naizgled jednostavna, ali i ona koja upućuju na suvremeni svijet, njegove prednosti i nedostatke, te sustav vrijednosti i izgradnju poštovanja drugoga te prirode koja nas okružuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što plijeni pozornost zaigranošću i songovima, predstava nastojati sudjelovati u odgoju u nizu područja o kojima djeca trebaju učiti u ovoj dobi, a često nažalost pogrešno uče ili ne nauče, zbog niza utjecaja koje je teško otkloniti i/ili spriječiti...

Nedavna događanja u osnovnoj školi u Bjelovaru definitivno su ukazala na poteškoće i nedostatke u odgoju i obrazovanju, ali način na koji se o istima govorilo otvorio je na puno mjesta u masovnim komunikacijama područje u kojem se ne štiti privatnost djece, nego se ozbiljno narušava, i u konačnici, suprotno možda prvobitnim namjerama, koji ne pomaže djeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova zaigrana i interaktivna kazališna predstava pridružuje se brojnim inicijativama koje suštinski djeluju onda kada je to najpotrebnije, a to je na vrijeme, u smislu ne samo sprječavanja nego i razumijevanja pa tako i prevencije neprihvatljivih ponašanja...

Zbog ovog, i još niza drugih motiva, potaknutih inicijativom Kristijana Ugrine i Kazališta Bembo, pokretača ove mudre i poučne igre uprizorenja života, autorski i produkcijski tim veseli se biti kotačićima te lijepe priče. (Tatjana Aćimović, producentica)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstva je na repertoaru 13. veljače u 18 sati, 14. veljače u 11 sati i 25. veljače i 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo