Ivanka Mazurkijević u Gorici izmišlja svijet

Scena Gorica predstavlja Crtančicu, predstavu utemeljenu na ideji nacrtanog i izmišljenog svijeta u režiji Ane Savić Gecan u kojoj je glavna uloga pripala pjevačici grupe Stampedo.

27.1.2010.
14:11
VOYO logo

Ishodišna točka Crtančice jest želja osamljene djevojčice da sama izmisli vlastite prostore putem crteža. Moć mašte vodi je u predjele koji postoje paralelno s onima u stvarnom životu. Kad poželi, nacrtat će vlastitu odjeću, sobu, kuću, igralište, prijatelje, domaće i divlje životinje. Scenografija predstave i kostimi realizirani su kroz formu dječjeg risanja.

Izvođačica na pozornici djeci prenosi poetsku priču o izmišljenom danu djevojčice. Pokretom, pjevanjem i crtanjem potpuno ulazi u maštani lik, a u isto vrijeme je komentatorica i crtačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pedagoška i etička poruka projekta je potaknuti djecu na kreativnost, ukazati im na svu vrijednost kreacije, potaknuti ih da ne budu samo pasivni konzumenti priča nego da aktivno sudjeluju u predstavi, i da se u životu jednakovrijedno mogu izražavati likovnim, a ne samo verbalnim sredstvima.

Ana Savić Gecan Dizajnerica i kostimografkinja. Radi kostime za film i kazalište. Surađuje s Ivicom Buljanom, Robertom Waltlom, Krešimirom Dolenčićem, Daliborom Matanićem… Dobitnica je Zlatne arene za kostimografiju za film Sami Lukasa Nole te za film 100 minuta Slave Dalibora Matanića. Na Sceni Gorica je radila kostime za predstave Pijani proces , Postojani kositreni vojnik i Ježeva kućica za koju je radila i scenografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanka Mazurkijević Pjevačica grupe Stampedo. Stalna suradnica Scene Gorica s kojom surađuje kojoj je kao autorica glazbe u predstavama Božićna haljina, Pir malograđana i Osvrni se gnjevno. Radila je u dječjem programu HRT-a kao voditeljica u emisijama Dizalica i Čarobna ploča. Na Sceni Gorica igra Liju u predstavi Ježeva kućica.

Željka Jordan Diplomirala je vizualne komunikacije na Odjelu za oblikovanje pri Likovnoj akademiji u Ljubljani. Kratko se bavila animacijom, a nakon toga ilustracijom i grafičkim dizajnom. Trenutno radi kao dizajner u dizajn studiju O, ne radiona i kao art director časopisa Banka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera ja zakazana za 29. siječanj, a slijede izvedbe 31. siječnja, 1., 2., 3., 4. i 7. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo