Hrvatske harfistice na prestižnom natjecanju u Izraelu u Izraelu

Image
Foto: Dražen Tirić

Tajana Vukelić Peić i Biserka Krčelić , hrvatske harfistice, 18.12.2015.

2.11.2015.
23:00
Dražen Tirić
VOYO logo

Prestižno međunarodno harfističko natjecanje u Izraelu održava se svake 3 godine od 1959. Sada već tradicionalno, pobjednik natjecanja osvaja koncertnu harfu.Izraelska filharmonija i maestro Zubin Mehta uvelike su doprinijeli popularnosti harfe i ugledu natjecanja nastupajući u posljednjem krugu sa natjecateljima.

Harfistica Tajana Vukelić Peić, ravnateljica Zagreb harp festivala, koji će imati uskoro 4. izdanje te je u harfističkom svijetu zauzeo mjesto prestižnog festivala glede umjetnika koji nastupaju na festivalu, prisustvovat će natjecanju The International Harp Contest in Israel kao počasni gost ("Guest of Honor") i to je prvi puta u povijesti da je to iskazano nekome iz Hrvatske i bliže okolice što je velika čast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko dana prije Izraelskog natjecanja hrvatske harfistice nastupit će i u Tel Avivu na koncertu u dvorani poznatog muzičkog centra Felicja Blumental te na poziv hrvatskog veleposlanika u Izraelu održat će još jedan koncert u rezidenciji počasnog konzula RH u Savionu kod Tel Aviva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjetnice će se predstaviti koncertnim programom na kojem su djela Debussya, Francka, Matza, Lang, Glazunova, Holya, Granadosa.

Image
Foto: Dražen Tirić
Image
Foto: Dražen Tirić
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo