Geoffrey Smith naučit će vas sve što zna u Dokukinu

Jedan od najuspješnijih europskih dokumentarista, britanski redatelj australskog porijekla Geoffrey Smith u srijedu 20. listopada održat će u Dokukinu Croatia redateljski Masterclass.

15.10.2010.
12:58
VOYO logo

Za sve koje zanima kreativni dokumentarani film Smith će Masterclass održati u 20. listopada u 15 sati.

Redatelj sjajnog dokumentarca ‘Engleski kirurg’ (u distribuciji zagrebačkog RESTART labela) i suredatelj filma ‘Okrivljen’ (u konkurenciji 8. Zagreb Film Festivala) u interaktivnom sessionu razgovorati će o vještinama fundamentalnim za moderni dokumentarni film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U interaktivnom sessionu Geoffrey će s prisutnima razgovarati o ključnim vještinama koje smatra fundamentalnima za moderni dokumentarizam. Neke od područja o kojima će se raspravljati su: odnos redatelja i protagonista, storytelling i dramaturgija te tehnike i strategije režije u dokumentarnom filmu.

Geoffrey Smith je višestruko nagrađivani redatelj i producent dokumentarnih filmova iz Australije s britanskom adresom. Napravio je više od 20, uglavnom TV dokumentaraca za sve veće britanske televizije. Njegov prvi autorski dokumentarac ‘Engleski kirurg’ prikazan je na oko 100 festivala u cijelom svijetu gdje je osvojio oko 20 nagrada, među kojima i one za najbolji dokumentarac na Hot Docsu i Silver Docsu, nagradu publike u Sheffieldu te ZagrebDoxu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov najnoviji dokumentarac ‘Okrivljen’ (Presumed Guilty), gdje je koredatelj, upravo obilazi sve važnije festivale, između ostalog i 8. Zagreb Film Festival.

Film ‘Okrivljen’ na programu je Dokukina Croatia isti dan, 20. listopada u 21 sat, nakon čega je predviđen razgovor s redateljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog organizacije sjedećih mjesta na Masterclass se potrebno prijaviti na mail inja@restarted.hr i napisati ‘Želim na Masterclass’ te dodati svoje ime, prezime i broj telefona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo