FOTO: / Seks kao ljubav, seks kao borba...

10.3.2010.
14:01
VOYO logo

Dramski tekst Rose is a rose is a rose is a rose (2008) praizveden je na festivalu Steirischer Herbst u Grazu, njemačku je premijeru imao u Münchenu u Theater Halle 7, a švicarsku u Luzerner Theater. Sada je na rad došla i hrvatska publika.

Rose is a rose is a rose is a rose je ljubavna priča koja se događa u noći kada na ulicama predgrađa izbija ''frka''. Prvotno zamišljena kao glazbena partitura, ova je drama dobila i svoju koncertnu verziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sceni nema glumaca, već autorica sama izvodi tekst zauzimajući istovremeno poziciju spisateljice u trenutku pisanja, poziciju glumice koja izvodi napisani tekst te poziciju lika u vlastitom tekstu.

Autorica kroz cijeli tekst vješto povezuje ljubav i nasilje, poistovjećuje ih, razdvaja, pa ponovo spaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ples kao zabava, ples kao bol, seks kao ljubav, seks kao borba...

Zanimljiv tekst koji autorica suvereno prenosi publici prate odlični svirači, čija je glazba savršeno nadopunila tekst i dala predstavi jednu sasvim novu dimenziju zbog koje cjelokupna izvedba zaslužuje visoke ocjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vedran Peternel kao majstor zvuka, Alen Sinkauz na električnom basu i kontrabasu, njegov brat Nenad na gitari te Krešimir Pauk na basu, stvorili su zvuk koji je također išao iz krajnosti u krajnost, od eksperimenta do popa., pokazavši da glazba, baš poput ljubavi, plesa i seksa može imati bezbroj lica.

Na svečanoj premijeri našla su se mnoga poznata lica, a nije ju mogla propustiti ni Helena Minić, Nenad Korkut, Pero i Ana Kvrgić, Zrinka Vrabec, Vinko Brešan i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo