Dodjela nagrada Porin Classic u znaku emocija

Na svečanoj dodjeli diskografske nagrade Porin u kategorijama klasike i jazza, u KD Vatroslav Lisinski proglašeni su pobjednici u ukupno 11 kategorija.

10.5.2011.
12:42
VOYO logo

Prvi od nekoliko emotivnih vrhunaca priredbe nastupio je dodjelom Porina za životno djelo proslavljenom violinistu, maestru Josipu Klimi. U ime teško bolesnog, velikog "Pepija", nagradu je preuzeo njegov sin Bojan Klima.

Tri Porina - za najbolji album klasične glazbe i one za produkciju i snimku osvojio je album "Glazba... prijateljstvo" klarinetistice Marije Pavlović, pijanistice Martine Filjak i glazbenog producenta Petka Kantardžijeva Mlinca. Najbolju skladbu klasične glazbe napisao je Davorin Kempf, a izvedbu ostvario mladi udaraljkaš Filip Merčep, veliki miljenik publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno emotivni trenutci bile su i dodjele Porina za najbolji album i izvedbu jazz glazbe. Njih je za album "From Moscow to L.A." dobio Boško Petrović - Neven Frangeš Duo. Sjajni jazz pijanist Neven Frangeš i cijela dvorana zahvalili su nedavno preminuloj legendi jazza za suputništvo na jedinstvenom umjetničkom putovanju. Najbolju skladbu jazz glazbe, "Kolo", zajedničkim je snagama stvorio jazz combo Borna Šercar's Jazziana Croatica, još jedan dokaz kvalitete domaćeg jazza.

Dodjela, koju su vodili Marija Kuhar Šoša i Dražen Siriščević, započela je izvedbom uvertire opere Porin, po prvi put u povijesti diskografske nagrade koja nosi ime po slavnom djelu Vatroslava Lisinskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovu prigodu veliki maestro Miljenko Prohaska napravio je i novi aranžman te uvertire, kojeg su u velikom finalu, uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Mladena Tarbuka, izveli svi glazbenici koji su nastupili tijekom večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo