“Dodir Makedonije” u Beogradu

Bogat kulturno-umetnički i gastronomski program

15.5.2013.
17:44
VOYO logo

Manifestacija "Dodir Makedonije", tj. Dani makedonske kulture u Beogradu biće održana od 17. do 31. maja, povodom proslave dana sveslovenkih prosvetitelja Sv. Ćirila i Metodija.

Na svečanom otvaranju manifestacije u Narodnom pozorištu, biće predstavljena nova kulturno umetnička dostignuća Makedonije kroz gostovanje Narodnog teatra iz Velesa 17. maja sa predstavom "Žene". Manifestaciju će otvoriti počasni ambasador makedonske kulture u Srbiji Zafir Hadžimanov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalno obeležavanje praznika Sv. Ćirilo i Metodije biće održano 25. maja u Konaku kneginje Ljubice, od 12.00 svečanom akademijom u okviru koje je predviđen i bogat kulturno umetnički program, a od 13.30 biće otvorena izložba likovnih umetnika Makedonaca u Srbiji.

Manifestaciju 31. maja, zatvara autentični orkestar iz Demir Hisara u restoranu "Duga", gde će gosti u opuštenoj atmosferi degustirati makedonsku mastiku, makedonska vina i igrati čuveno makedonsko oro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi deo manifestacije održaće se od 29. jula do 5. avgusta u Kući Đure Jakšića u Skadarliji, gde će 29. jula biti otvorena izložba "Mistični šapat večnosti", posvećena drevnoj makedonskoj megalitskoj opservatoriji Kokino, viđena objektivom profesionalca Ljupčeta Ilievskog.

Treći put zaredom Dodir Makedonije organizuje udruženje Makedonaca u Beogradu Makedonium, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, Ministarstva za spoljne poslove Makedonije i Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine u Srbiji, i u saradnji sa Narodnim pozorištem, Muzejom savremene umetnosti, Makedonskim izdavačkim i informativnim centrom i kompanijama Stobi i Fudeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo