VERN' – / najcjenjeniji privatni visokoobrazovni sustav u Hrvatskoj

U nedavno provedenom Croatia University Best Buy Award istraživanju VERN' je osvojio najveći broj glasova ispitanika u svim kategorijama koje se odnose na privatne studijske programe u Hrvatskoj.

14.12.2012.
16:06
VOYO logo

Švicarska kuća ICERTIAS - International Certification Association sa sjedištem u Zurichu, provela je tijekom listopada prvo ciljano nacionalno istraživanje o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj s posebnim fokusom na omjer kvalitete studijskih programa i iznose školarina.

Cilj istraživanja bio je saznati kakva su danas iskustva i preferencije hrvatskih građana u pogledu studiranja i kako valoriziraju odnos kvalitete studijskih programa (znanja) i iznosa školarina koji im se nude u Hrvatskoj. Anketiranje je provedeno na uzorku od 800 ispitanika, isključivo sadašnjih, bivših i budućih studenata te njihovih roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispitivanje je provedeno za šest kategorija: (1) najbolji omjer cijene i kvalitete studiranja privatnih visokoobrazovnih institucija, (2) privatni poslovni studiji, (3) privatni stručni studiji, (4) privatni diplomski studiji, (5) privatni studiji informatike i (6) privatne ustanove za cjeloživotno obrazovanje.

U svim kategorijama, pitanja su bila otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su sami mogli slobodno navoditi nazive edukativnih ustanova za koje smatraju da u predmetnoj kategoriji nude najbolji omjer kvalitete studijskih programa u odnosu na iznos školarina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispitanici su se referirali na iskustva s privatnim visokoobrazovnim institucijama kao što su: ACMT (RIT), Algebra, Aspira, Baltazar Adam Krčelić, Effectus, Libertas, RRIF, VERN', Visoka poslovna škola Zagreb, ZŠEM i drugi. Interesantno je primijetiti da je jedna visokoobrazovna ustanova – VERN' – osvojila prvo mjesto u svim kategorijama istraživanja.

Na općenito pitanje o omjeru cijene i kvalitete studiranja, najveći broj ispitanika, njih 32 posto, odgovorilo je VERN', na drugom je mjestu ZŠEM s 11 posto a slijedi ga ACMT sa 6 posto. Baltazar Krčelić, RRIF, RIT (ACMT), Effectus i Libertas osvojili su po 3 posto glasova ispitanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo