Carmen u koži i štiklama? Zašto ne!

Jeste li spremni za Carmen u koži, među grafitima?

23.11.2011.
14:36
VOYO logo

Ovaj operni biser, imat ćete prilike UŽIVO pratiti i na našem portalu u nedjelju, 27. 11., od 19:30 sati.

Studenti, njih čak 280 koji su šest mjeseci pripremali ovaj projekt, na scenu će postaviti modernu verziju slavne Bizetove Carmen, bez šarene suknje, toreadora i kiča. Ovaj put radnja će se odvijati na napuštenom stadionu Sevilla u predgrađu neimenovanog grada, glavnu riječ vodit će maloljetničke bande. Bit će tu i seksa, alkohola, krvi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scenografiju će činiti zidovi oslikani grafitima, istrošene automobilske gume, gajbe piva, kontejner za smeće i ulična lampa, a pjevači će pozornicom prešetavati u hlačama, majicama, prslucima i kožnim jaknama.

Ovo je, inače, treći zajednički projekt Likovne, Muzičke i Akademije dramske umjetnosti te Tekstilno-tehnološkog fakulteta. Vrijedni su ti, talentirani i kreativni studenti već odradili Mozartovu Čarobnu frulu i oratorij Ivan Grozni Sergeja Prokofjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt Carmen odrađen je pod mentorstvom Vitomire Lončar, predstavu je režirao Krešimir Dolenčić, dok će dirigent biti Mladen Tarbuk. Scenografiju potpisuje Slavomir Drinković, a kostime Ivana Bakal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo