Play ponuda

BANKSY PRIZNAO: / 'Djevojčica s balonom nije trebala ovako završiti, na probama je bilo potpuno drugačije'

Image

Trebala je biti izrezana do kraja, a čak ju je i preimenovao 'ljubav je u kanti'

18.10.2018.
10:01
Play ponuda

Platno "Djevojčica s balonom", prodano na dražbi u Sotheby'su, trebalo je biti izrezano do kraja rezačem skrivenim u okviru, objavio je autor u novom videu objavljenom na njegovoj internetskoj stranici.

Image
NAJLUĐA AUKCIJA IKAD: /

Banksyjeva slika prodana za milijun funti, a odmah nakon toga se - samouništila

Image
NAJLUĐA AUKCIJA IKAD: /

Banksyjeva slika prodana za milijun funti, a odmah nakon toga se - samouništila

Misterij oko djelomičnog uništenja platna tijekom dražbe u Londonu povećao se nakon što je anonimni umjetnik koji djela potpisuje s Banksy postavio snimku probe u kojoj je platno izrezano do kraja.

"Na probama je svaki put bilo izrezano", navodi se u tekstu u novom videu. Nekoliko sekundi nakon što je 5. listopada oglašena prodaja djela na dražbi, aktiviran je skriveni rezač koji je djelomično izrezao u trake djelo pred iznenađenim sudionicima dražbe.

Djelo je za 1,2 milijuna eura kupila europska kolekcionarka koja je kasnije objavila da je nakon prvotnog šoka odlučila platiti djelo smatrajući da posjeduje time dio povijesti umjetnosti.

Nakon dražbe umjetnik je objavio video u kojem se prikazuje kako je uklopio skriveni rezač u okvir platna. Platno je, nakon što je izrezano, preimenovao u "Ljubav je u kanti", prema Sotheby'su.

Play ponuda
Play ponuda