Ammaniti se vratio. 'Nek zabava počne'!

Ammaniti se vratio. Urnebesno duhovit i ubojitiji nego ikada!Nema Ammanitija? Nema zabave! (Il Corriere della Sera). Profil predstavlja njegov novi roman Nek zabava počne.

12.10.2010.
11:47
VOYO logo

Ideja je jednostavna i veličanstvena u isti mah: u nekadašnjem gradskom parku, u srcu Rima, građevinarski mogul Sasà Chiatti sagradio je rezidenciju i namjerava je otvoriti zabavom o kojoj će se pričati barem nekoliko narednih stoljeća. No Chiatti u legendu ne namjerava ući uz švedski stol i laganu glazbu.

Političari i zvijeri iz propalih istočnoeuropskih cirkusa, poduzetnici i bugarski kuhari s paranormalnim moćima, beskrvne manekenke i crni goniči slonova, slavni nogometaši i davno izgubljeni olimpijci... na možda i najžešće Ammanitijevo finale pozvani su svi koji u Italiji nešto znače, a i poneko koga ne biste očekivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo je Fabrizio Ciba, obljubljeni književnik u stvaralačkoj krizi. Tamo su i Zvijeri Abadonove, četveročlana sotonistička sekta s planom. S njima, zabava može početi.

Moderni Satirikon, Ljudska komedija na Ammanitijev način, Nek zabava počne slatko-gorki je roman, knjiga koja vas tjera da se smijete premda itekako dobro znate da biste trebali plakati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niccolò Ammaniti (1966.) rođen je i živi u Rimu. Njegove su knjige prevedene u 44 zemlje svijeta. Na hrvatskom su objavljeni romani Ja se ne bojim, Pokupit ću te i odvesti, Kako Bog zapovijeda te pripovjedna zbirka Blato.

Smatran najinovativnijim autorom suvremene talijanske proze, Ammaniti se među piscima svojeg naraštaja ističe, između ostaloga, nevjerojatno izbrušenom i koherentnom romanesknom strukturom, u kojoj se svaki od brojnih elemenata, likova, sporednih radnji, savršeno uklapa u cjelinu: naizgled nespojive životne priče i sudbine susreću se i prepleću kao da nikada i nikako drukčije nije ni moglo biti. Uz hvalospjeve publike i kritike, roman Nek zabava počne prodao se samo u Italiji u više od 350.000 primjeraka i ne silazi s ljestvica najčitanijih naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona