Kroketi od puretine i povrća

Ostalo vam je puretine od jučer ili želite li nešto drukčije spremiti svježu, slobodno se upustite u modeliranje ovih ukusnih kroketa - nadjev od povrća prepušta se vašoj mašti

20.11.2000.
16:44
VOYO logo


Vrijeme pripreme: 35 min

Kalorije: 319
Masnoće: 10 g
Ugljikohidrati: 16 g
Proteini: 38 g
Kolesterol: 85 mg
Natrij: 532 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

3 šalice sitno nasjeckane kuhane puretine
1 šalica sezonskog miješanog povrća (naribanih tikvica, mrkve, krumpira, kupusa...)
1 glavica sitno nasjeckanog crvenog luka
1 šalica nasjeckanog celera
2 bjelanjka
2 žlice nasjeckanog peršina
1/4 šalice parmezana
1/4 žličice papra
3/4 šalice vode u kojoj ste kuhali puretinu
1 žličice maslinova ulja

Upute za kuhanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. U velikoj zdjeli izmiješajte puretinu, sezonsko miješano povrće, luk, celer, bjelanjke, peršin, sir, papar, sol i vodu. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu masu koja se može lijepo modelirati. Uobličite je u 8 kroketa.

2. Na srednjoj vatri ugrijte ulje. Pecite krokete 8-10 minuta, neprestano okrećući.

3. Poslužite odmah i servirajte uz bogatu salatu ili kuhano povrće poput blitve ili špinata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo