kritike na prijedlog epidemiologa / Ugostitelji protiv novih pravila za kafiće i restorane! Medak za RTL.hr: 'Ovo vodi u ekonomsku neisplativost'

Image
Foto: RTL/PIXSELL

'Svadba bez plesnog podija i do 24 sata nema smisla, mladenci bi po tome trebali sa svime početi u podne', kaže Medak

13.10.2020.
14:55
RTL/PIXSELL
VOYO logo

"To nije moguće", rečenica je s kojim bi se najbolje mogao opisati novi paket mjera koje su članovi Stožera i epidemiolozi na jučerašnjem sastanku predložili domaćim ugostiteljima, kažu oni.

Na svakih 50 osoba u ugostiteljskim objektima pazit će po jedan "covid redar". Broj osoba ovisit će o broju kvadrata objekta, tako da na svaka četiri četvorna metra dolazi po jedan gost. Fizički razmak između stolova treba biti tri metra. HZJZ preporučuje ugostiteljima i online rezervacije te evidenciju gostiju u restoranima, ali ne i u kafićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedskog stola ne bi smjelo biti, a ventilacija, odnosno prozračivanje prostora mora biti obavezno i često. Također, djelatnici moraju mjeriti temperaturu i pri svakom znaku eventualne bolesti ne doći na posao. Ni mjerenje temperature gostima nije isključeno. Ako netko oboli, obavezno je provesti dezinfekciju i testiranje zaposlenih.

Image
epidemiolozi predložili /

Stižu nova pravila: U kafićima i restoranima bit će 'covid redari', a gostima će se mjeriti i temperatura?

Image
epidemiolozi predložili /

Stižu nova pravila: U kafićima i restoranima bit će 'covid redari', a gostima će se mjeriti i temperatura?

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak u izjavi za RTL.hr potvrdio je da su na jučerašnjem sastanku izneseni ovi prijedlozi. No, sve je to, kaže, nemoguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemoguće je izaći s plusom"

"Primjerice, svadbe već sada rade s 'covid redarima'. Sve je to bilo moguće bilo dok nisu ukinuli plesni podij i svadbe nakon 24 sata. To nema svrhe, svadba bez plesnog podija i do 24 sata nema smisla, mladenci bi po tome trebali sa svime početi u podne", kazao nam je Medak.

O stolovima koji bi u kafićima i restoranima trebali biti na tri metra kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije moguće", naglašava Medak i na kraju razgovora poručuje:

"Ovo vodi u ekonomsku neisplativost i nemoguće je izaći s plusom s ovim mjerama", kazao je za RTL.hr predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo