kritike na prijedlog epidemiologa /

Ugostitelji protiv novih pravila za kafiće i restorane! Medak za RTL.hr: 'Ovo vodi u ekonomsku neisplativost'

Image
Foto: RTL/PIXSELL

'Svadba bez plesnog podija i do 24 sata nema smisla, mladenci bi po tome trebali sa svime početi u podne', kaže Medak

13.10.2020.
14:55
RTL/PIXSELL
VOYO logo

"To nije moguće", rečenica je s kojim bi se najbolje mogao opisati novi paket mjera koje su članovi Stožera i epidemiolozi na jučerašnjem sastanku predložili domaćim ugostiteljima, kažu oni.

Na svakih 50 osoba u ugostiteljskim objektima pazit će po jedan "covid redar". Broj osoba ovisit će o broju kvadrata objekta, tako da na svaka četiri četvorna metra dolazi po jedan gost. Fizički razmak između stolova treba biti tri metra. HZJZ preporučuje ugostiteljima i online rezervacije te evidenciju gostiju u restoranima, ali ne i u kafićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedskog stola ne bi smjelo biti, a ventilacija, odnosno prozračivanje prostora mora biti obavezno i često. Također, djelatnici moraju mjeriti temperaturu i pri svakom znaku eventualne bolesti ne doći na posao. Ni mjerenje temperature gostima nije isključeno. Ako netko oboli, obavezno je provesti dezinfekciju i testiranje zaposlenih.

Image
epidemiolozi predložili /

Stižu nova pravila: U kafićima i restoranima bit će 'covid redari', a gostima će se mjeriti i temperatura?

Image
epidemiolozi predložili /

Stižu nova pravila: U kafićima i restoranima bit će 'covid redari', a gostima će se mjeriti i temperatura?

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak u izjavi za RTL.hr potvrdio je da su na jučerašnjem sastanku izneseni ovi prijedlozi. No, sve je to, kaže, nemoguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemoguće je izaći s plusom"

"Primjerice, svadbe već sada rade s 'covid redarima'. Sve je to bilo moguće bilo dok nisu ukinuli plesni podij i svadbe nakon 24 sata. To nema svrhe, svadba bez plesnog podija i do 24 sata nema smisla, mladenci bi po tome trebali sa svime početi u podne", kazao nam je Medak.

O stolovima koji bi u kafićima i restoranima trebali biti na tri metra kaže:

"To nije moguće", naglašava Medak i na kraju razgovora poručuje:

"Ovo vodi u ekonomsku neisplativost i nemoguće je izaći s plusom s ovim mjerama", kazao je za RTL.hr predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo