Kokos gumbi
Napravite li smjesu unaprijed, sve nakon toga je dječja igra. Kad god imate vremena, izvadite iz hladnjaka i za tren - iz pećnice će izaći lijepi i ukusni kokos kolačići.
Kalorije: 330
Sastojci:
1 šalice maslaca - mekanog
1. U velikoj zdjeli na srednjoj brzini miksajte maslac, šećer, mlijeko, ekstrakt kokosa, prašak za pecivo i sol dok ne dobijete laganu ujednačenu kremu. S drvenom kuhačom umiješajte brašno i mrvice kokosa.
2. S rukama umijesite tijesto i razdijeliti na četiri dijela. Svaki dio ubacite u plastičnu vrećicu pa stavite u hladnjak, najbolje preko noći ili najmanje 2 sata.
3. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusovih. Od ohlađenog tijesta iz svake vrećice načinite kružne kolačiće. Čačkalicom napravite rupice tako da nalikuje dugmetu.
4. Pecite 20 - 25 minuta, dok ne dobiju blago zlatnu boju. Ostavite po strani neka se ohlade.
5. Kada se ohlade, istopite čokoladu i 1 žličicu maslaca, dobro izmiješajte. Umočite ohlađene kolačiće, a s metalnom lopaticom uklonite višak čokolade tako da ostane tek tanki sloj samo s umočene strane.
403 Forbidden