Kokos gumbi

Napravite li smjesu unaprijed, sve nakon toga je dječja igra. Kad god imate vremena, izvadite iz hladnjaka i za tren - iz pećnice će izaći lijepi i ukusni kokos kolačići.

19.11.2000.
0:22
VOYO logo


Vrijeme za pripremu: 1 h 10 min

Kalorije: 330
Masnoća: 21.11 g
Ugljikohidrati: 33.08 g
Proteini: 3.58 g
Kolesterol: 42.35 mg
Natrij: 289.18 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

1 šalice maslaca - mekanog
1/2 šalice šećera
2 žlice mlijeka
1 žličice kokos ekstrakta
3/4 žlice praška za pecivo
1/2 žlice soli
2 2/3 šalice brašna
1 1/2 šalice finih mrvica kokosa, usitnjen čokolade
1 žlica maslaca

Upute za spremanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. U velikoj zdjeli na srednjoj brzini miksajte maslac, šećer, mlijeko, ekstrakt kokosa, prašak za pecivo i sol dok ne dobijete laganu ujednačenu kremu. S drvenom kuhačom umiješajte brašno i mrvice kokosa.

2. S rukama umijesite tijesto i razdijeliti na četiri dijela. Svaki dio ubacite u plastičnu vrećicu pa stavite u hladnjak, najbolje preko noći ili najmanje 2 sata.

3. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusovih. Od ohlađenog tijesta iz svake vrećice načinite kružne kolačiće. Čačkalicom napravite rupice tako da nalikuje dugmetu.

4. Pecite 20 - 25 minuta, dok ne dobiju blago zlatnu boju. Ostavite po strani neka se ohlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Kada se ohlade, istopite čokoladu i 1 žličicu maslaca, dobro izmiješajte. Umočite ohlađene kolačiće, a s metalnom lopaticom uklonite višak čokolade tako da ostane tek tanki sloj samo s umočene strane.
Ostavite da se čokolada ukruti pa sve kolačiće stavite u dobro zatvorenu kutiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo