Jedno je sigurno! Oni će ostati naš ponos zauvijek

Toliko uspjeha, toliko sreće i ponosa dali su nam hrvatski rukometni reprezentativci da će bez obzira kako će proći, ostati zauvijek naš ponos! Prisjetimo se nekih majstorija i pobjeda naše reprezentacije tijekom te sjajne povijesti.

U povijesti neovisne Hrvatske rukometna reprezentacija je osvojila silne medalje, požnjela velike pobjede, usput je stvorena tolika simbioza momčadi i navijača da se slobodno može reći – Kauboji su jednostavni ljubimci hrvatskih navijača.

Našu rukometnu reprezentaciju dosad je vodilo šest izbornika: Zdravko Zovko, Abas Arslanagić, Velimir Kljaić, Josip Milković, Lino Červar i Slavko Goluža.

Olimpijske igre 1996. godine

Na velikim natjecanjima naša je reprezentacija osvojila dva zlata na Olimpijskim igrama, 1996. u Atlanti i 2004. u Ateni, na svjetskim prvenstvima jedno zlato (Portugal 2003) i tri srebra (Island 1995, Tunis 2005, Hrvatska 2009), na europskim smotrama jednu broncu (Portugal 1994) i dva srebra (Norveška 2008 i Austrija 2010).

Svjetsko prvenstvu u Portugalu 2003. godine

Nakon raspada bivše država malotko je očekivao da će hrvatska rukometna reprezentacija postati tako bitan čimbenik u europskom i svjetskom rukometu.

Olimpijske igre u Ateni 2004. godine.

No, generacije nadarenih rukometaša, očito pod dobrim vodstvom, svijetu su podarile novu reprezentaciju koja je postala rukometna velesila.

Utakmica Hrvatske i Srbije na SP-u 2005. godine u Tunisu.

Od prvog svjetskog srebra još na svjetskoj smotri na Islandu prije 17 godina pa do prve hrvatske olimpijske zlatne medalje 1996. u Atlanti pa sve do danas zavoljeli smo naše igrače među kojima je bilo pravih rukometnih velemajstora. Od Nenada Kljaića, Zlatana Saračevića, Irfana Smajlagića, Vlade Šole, Iztoka Puca, Patrika Ćavara do Blaženka Lackovića, Mirze Džombe, Pere Metličića.

Svjetsko prvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr