'Ne idem u Bleiburg i Jasenovac jer konkurencija širi netoleranciju'

shimmer fallback

Na Bleiburškom polju u Austriji održana je komemoracija za žrtve bleiburške tragedije i Križnoga puta.

11.5.2013.
15:50
Play logo

"Dosta je bilo tih, to samo političkoj konkurenciji služi da širi netoleranciju, da govori što već sve govori.

Kao što ima nova pjesma od Hladnog piva - mržnje i inata za još dva, tri rata. Ja neću u tome sudjelovati, a neki to uporno rade i u ovoj kampanji. Rekao sam što sam imao u kampanji za europske izbore jer su očito svi drugi šutjeli ili se bojali reći. To ću ponoviti opet nekom prilikom, ali sad ne dam onima koji imaju mržnje i inata za još dva tri rata da na tome politički profitiraju", poručio je predsjednik Vlade Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komemoracija bez neprihvatljivih simbola

U Bleiburgu je danas održana komemoracija za sve žrtve bleiburške tragedije i Križnog puta. Događaj je i ove godine prošao bez saborskog pokroviteljstva, ali i bez pola milijuna kuna proračunskog novca, što se nije propustilo predbaciti vladajućima.

Pokroviteljstvo ovogodišnjeg obilježavanja bleiburške tragedije preuzelo je desetak županija, gradova i općina iz Hrvatske i BiH, te hrvatskih iseljeničkih zajednica.

Na bleiburškom polju okupile su se tisuće hodočasnika, no u usporedbi s prijašnjim godinama, bilo ih je znatno manje. Komemoracija je prošla u mirnom ozračju, bez neprihvatljivih simbola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo