'ŽAO MI JE ALI JA SAM LEGALIST': / Ministar Kujundžić o zatvaranju 20 restorana zbog nepoštivanja zakona o pušenju

14.11.2016.
12:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kujundžić je u splitskom KBC-u odgovarajući na novinarski upit kako komentira medijske napise da je inspekcija zdravstva u Zagrebu zatvorila 20 restorana, jer se u njima pušilo te da su se vlasnici restorana zbog toga pobunili, rekao da ih je trebalo kazniti, ali ne i zatvoriti restorane. Kako je rekao, žao mu je što se to događa.

Kujundžić: 'Žao mi je zbog zatvaranja restorana ali ja sam legalist'

"Međutim, ja sam legalist, ako netko ne posluje u skladu sa zakonom mora se postupiti prema mjerama zakona, ali nadam se da će to biti brzo otklonjeno i da se neće opetovati takve pogreške u tim ugostiteljskim objektima u kojima ih je bilo," istaknuo je ministar Kujundžić.

U KBC-u Split otvoren jedan od najsuvremenijih CT uređaja na svijetu

On je u Kliničkom bolničkom centru Split (KBC) na Križinama u Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju otvorio MSTC-dijagnostički uređaj.

Ravnatelj splitskog KBC-a Ivo Jurić je istaknuo kako je to jedan od najsuvremenijih CT uređaja u svijetu.

Jurić je najavio kako će u prosincu u splitskom KBC-u na Firulama biti otvoren još jedan CT uređaj nakon čega će KBC Split imati ukupno četiri takva uređaja i na taj način će se povećati kapaciteti pregleda tim uređajima.

Ministar Kujundžić je rekao novinarima kako je u razgovoru s upravom splitskog KBC-a i vodstvom Medicinskog fakulteta u Splitu doznao "dubinu problema" u toj zdravstvenoj ustanovi. "Brojna oprema je zastarjela, određeni dio manjka, a i broj ljudi kada govorimo o liječnicima i sestrama, biološki je u relativno višoj dobi tako da trebamo povećati broj specijalizacija," rekao je ministar. Najavio je kako će se u splitskom KBC-u nastaviti sa započetim projektima ali i otvarati nove jer veliki broj iz južne Hrvatske i BiH gravitira splitskom KBC-u a s postojećim ljudskim i tehničkim resursima, kako je rekao, teško je održati razinu a "trebamo je zadržati i povećavati."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali