ZBOG PUŠENJA ZATVORENI DESECI ZAGREBAČKIH LOKALA: / 'Inspektori su izbacili goste van i zatvorili nas bez ikakvog upozorenja'

Image
Foto: snimio čitatelj

Sanitarna inspekcija zatvorila je više lokala u Zagrebu, neslužbeno se doznaje čak 30-ak, zbog pušenja u prostoru u kojem se poslužuje i piće.

12.11.2016.
20:54
snimio čitatelj
VOYO logo

Ogorčeni ugostitelji smatraju kako je ovo osveta zbog najavljene pobune protiv porezne reforme koja će porez na ugostiteljske usluge podići s 13 na 25 posto.

Zatvaranje lokala

Brojni sanitarni inspektori pohodili su zagrebačke lokale i redom ih, ako bi utvrdili da ne poštuju sva pravila iz Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda, zatvarali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inspekcija je upala i ako bi utvrdila da se piće poslužuje u istom prostoru gdje se i puši zatvarala bi lokal. Nikakvo upozorenje ugostiteljima nije dano, a gosti su jednostavno izbačeni na ulicu", opisala nam je gošća koja se zatekla u Craft roomu, poznatoj zagrebačkoj točionici piva.

Image
Foto: snimio čitatelj

Što će reći gosti?

Ni Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda ne predviđa trenutačno zatvaranje lokala u slučaju da se utvrde nepravilnosti, nego rok za usklađivanje sa zakonom, kao i dostavu odluke o kazni, objašnjavaju nam ugostitelji koji su se našli na meti inspektora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokali su im zapečaćeni na osam dana, bez obzira što im je poslovanje uredno i što plaćaju sva davanja državi. Ugostitelji strahuju i zbog dobavljača s kojima će sada, zbog zatvaranja, imati problema, a muči ih i hoće li, u nemilosrdnoj tržišnoj utakmici, uspjeti vratiti povjerenje gostiju.

Image
Foto: snimio čitatelj

Poruke ugostitelja

"Dragi naši gosti, obavještavamo vas da će Craft room biti zatvoren sljedećih nekoliko dana zbog inspekcijskog nadzora konzumacije duhanskih proizvoda u ugostiteljskom objektu. Unatoč tome što zakon predviđa i novčanu kaznu kao sankciju, inspekcija je odlučila poduzeti drastične mjere privremenog zatvaranja objekta. Žao nam je što nekoliko sljedećih dana nećete moći provesti u Craft roomu za što vam se ispričavamo i molimo za razumijevanje", poručuju iz Craft rooma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Oglasili su se i iz Sofre, jednog od najpoznatijih zagrebačkih restorana koji je također prošle večeri zatvoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi naši gosti, obavještavamo vas da restoran Sofra Green Gold neće biti otvoren sljedećih nekoliko dana zbog inspekcijskog nadzora vezanog uz konzumaciju duhanskih proizvoda na terasi. Poduzete su drastične mjere bez ikakvog upozorenja ili mogućnosti plaćanja novčane kazne. Moramo naglasiti da u proteklom razdoblju poslovanja nismo imali takvo neugodno iskustvo, te se ovim putem ispričavamo i molimo za razumijevanje".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo