Direktorica privatne firme

ZAMJENICA VOLONTERKA: Evo tko će preuzeti Metković ako Petrov ode u Vladu

Preuzme li Božo Petrov funkciju u Vladi Metković će dobiti gradonačelnicu, dosadašnju Petrovljevu zamjenicu Katarina Ujdur, koja je prvi put ušla u politiku s Mostom nezavisnih lista na posljednjim lokalnim izborima.

Budući da je prva zamjenica s liste preuzima dužnost vršitelja dužnosti gradonačelnika dok drugi zamjenik aktualni glasnogovornik Mosta, Nikola Grmoja i dalje ostaje na dogradonačelničkoj funkciji, piše Slobodna Dalmacija.

U gradskoj upravi Katarina Ujdur i do sada je bila zadužena za financije i proračun te je u ovom postizbornom razdoblju vodila gradsku upravu.

Vodi obiteljsku firmu

Ova diplomirana ekonomistica dolazi iz poslovnog svijeta jer je do zaposlena na mjestu direktorice u obiteljskoj firmi “Frigo bonsai” Metković, a dužnost dogradonačelnice obnašala je volonterski.

Upravo se njoj pripisuju financijske vještine kojima su smanjena gradska dugovanja i konsolidirano poslovanje gradskih ustanova. A Katarina je dio Mostove trojke koja je iznenadila na lokalnim pa sada i na državnim izborima.

BURA U HSS-u: Jambo suspendiran iz stranke jer je Petrova nazvao bleferom i neradnikom

Družina Pere Kvržice

Trasirala je Mostov put od družine Pere Kvržice, kako su ih ne tako davno nazivali pa do trenutačno nezaobilaznog čimbenika u krojenju najviše državne politike.

“Nastavljam kontinuitet rada kao i do sada. U prvom redu nastavljamo sa započetim projektima”, ističe Ujdur naglašavajući da je posao u gradu beskonačan. Među prioritetnim projektima, koji su već započeti i nastavljaju posebno ističe projekt izgradnje gradske kanalizacije.

“To je u postupku izrade projektne dokumentacije. Riječ je o dugotrajnom projektu zbog složenog postupka ishođenja potrebitih dozvola i po mom mišljenju to nam je prioritet”, pojašnjava Katarina Ujdur.

Osim toga u pripremi je projekt vezan uz poljoprivredu, a riječ je o pogonu za preradu poljoprivrednih proizvoda, koji se realizira u okviru gradske tvrtke “Metković razvoj”, kazala je za Slobodnu buduća gradonačelnica.

PETRINA: “Božo nije dorastao funkciji premijera, Metković je u gorem stanju nego kada ga je preuzeo”

 

Povratak na Net.hr