Play ponuda

I POSAO MU DOBRO IDE... / Vlasnik pekare na Hvaru gdje pizza košta 400 kn: 'Imamo i skuplje. Nije to pljačka'; A od 18 sati - platit ćete još više

Image
Foto: Pixsell/Facebook

'Naš cjenik ima, lipo piše sve. Ima i skuplje. Jumbo pizza margarita – 320 kuna, jumbo peperoni – 400, a ima i ovaj jumbo hvarmix, samo ona dođe 480 kuna. Idu razni ovi dodaci gori', navodi Marjan Lekaj

24.7.2022.
23:19
Pixsell/Facebook
Play ponuda

Već smo pisali o jednoj pekarnici na Hvaru koja je nadmašila baš sve cijene ove sezone sa jumbo-pizzama koje prodaju po 400 kuna. Na Facebooku od srpnja ove godine osvanuo je račun te pekarnice koja je naplatila dvije jumbo-pizze 800 kuna.

Sada je Slobodna Dalmacija uspjela doći do Marjana Lekaja vlasnika spomenute pekarnice i razgovor je bio krajnje neobičan.

Ukratko, Lekaj navodi da je riječ o staroj cijeni za koju svatko zna.

"Naš cjenik ima, lipo piše sve. Ima i skuplje. Vidiš, jumbo pizza margarita – 320 kuna, jumbo peperoni – 400, a imaš i ovaj jumbo hvarmix, samo ona ti dođe 480 kuna. Idu razni ovi dodaci gori", navodi Lekaj.

Image
SIGURNO NAJLUĐI RAČUN OVOG LJETA /

Zaboravite sendvič od 120 kuna, kruh, kave i pive: Cijene ove pekare na Hvaru nadmašile su baš sve

Image
SIGURNO NAJLUĐI RAČUN OVOG LJETA /

Zaboravite sendvič od 120 kuna, kruh, kave i pive: Cijene ove pekare na Hvaru nadmašile su baš sve

Na pitanje kako može pizza u pekarnici koštati toliko, Lekaj navodi: 'Lipo, može'.

"Takav imamo biznis plan. Ovaj poslovni model naš. Cijene slobodno formiraš ti. Ima do mene metar odmah druga pekara i pizza je po 30 kuna. Onaj komad, znaš, pizzacut se zove. A sto metara dalje još drugi lokal i manja cijena – 15 kuna. Ili 20. Znaš, svaki čovik može da bira, neki biraju svaki put nešto drugo", govori Lekaj Slobodnoj Dalmaciji.

'Pa što ima policija s pizzama?!'

Na pitanje je li to onda pljačka govori da nije.

"Imaš izbor da jedeš. I različite cijene. Mi smo u startu imali najskuplje odmah. Ako je bilo 30 kuna pizza, kod mene je duplo. I nikad problema nije bilo. Dobro, ajde, možda dva posto nekad. Naši ljudi, neki. Žene. Kaže on, zvat ću policiju. Pa šta ima policija s pizzama?! A ti zovi kad hoćeš. Možeš ti i u restoran fini da ideš. U pizzeriju da ideš", navodi Lekaj.

'Neki dan čovjek s broda kupio 20 jumbo-pizza'

Kaže da posao dobro ide, najbolje na komade, pa svaki košta od 40 do 60 kuna. Dodaje da najviše prodaju kad se ljudi vraćaju s plaže i ujutro, iako rade non-stop, 24 sata.
Lekaj navodi kako kod njih najviše kupuju stranci, nekih 95 posto, a zatim pokazuje račun na mobitelu da je neki dan jedan čovjek s broda kupio 15-20 jumbo-pizza. "Najprije 15, onda za dva sata još dođe po pet komada. Ali kao pizzacut, znaš. Prvi račun 4900, drugi 2400 kuna", navodi Lekaj.

Ima i noćni cjenik: Jedna cijena od 6 do 18, a od 18 druga

Kaže da se nitko ne buni na njegove cijene, a zanimljivo ima i noćne cijene. "Ako je 400 kuna od šest do 18, onda iza 18 sati 480 kuna jumbo-pizza s peperonima, a hvarmix tada košta i više od 500 kuna. "Ali ima tu da se jede dosta, znaš, nije da nema. Dvojica ne mogu pojesti. Triba i više da dođu da jedu jedan jumbo", pravda vlasnik pekarnice visoku cijenu za Slobodnu Dalmaciju.

Play ponuda
Play ponuda