'FALI MI STARA ŠKOLA' / Učenici Banije nastavu u novoj školskoj godini prate u izmještenim prostorima: 'Snašli smo se. Vidjet ćemo kako dalje'

Većina učenika premještena je u druge osnovne i srednje škole. Sisački su gimnazijalci novi prostor za održavanje nastave dobili u zgradi županije, a učenici glazbene škole u Domu Inine rafinerije

8.9.2021.
8:47
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na Baniji je 11 škola školsku godinu započelo izvan svojih matičnih škola, i dok je tako većina učenika premještena u druge osnovne i srednje škole, sisački su gimnazijalci novi prostor za održavanje nastave dobili u zgradi županije, a učenici glazbene škole u Domu Inine rafinerije.

Za učenike koji moraju dalje putovati organiziran je i prijevoz – svaki razred ima svoju liniju, a učiteljice ovog tjedna putuju s prvašićima.

Bartol je jedan od učenika koji je trebao sam do škole, no zbog situacije na Baniji postao je đak putnik, zajedno s ostalim prvašićima, jer nastavu moraju pohađati na drugoj lokaciji budući da je njihova škola oštećena u potresu.

"Sad smo ga prvi put dočekali iz škole. Ovo je danas ispalo dobro, odvezli smo ga jučer u Hrastovicu u školu koja je nekih 10-ak kilometara od Petrinje. Svaki razred ima svoju liniju i učiteljice ovaj tjedan idu s njima i to nam je puno olakšalo, ali kako će dalje biti - vidjet ćemo, nadamo se da će biti dobro", rekla je Bartolova majka Marija Bandić za RTL Danas.

'Fali mi stara škola...'

Bez svoje škole ostalo je i 369-ero učenika Gimnazije Sisak, koja je učionice dobila u zgradi Županije.

"Ono što nam nedostaje je kabinetska nastava, pogotovo za prirodoslovno-matematičke predmete. Ali, mi smo se snašli, učenici su zadovoljni, koliko imam povratne informacije i nastavnici su zadovoljni, svi smo zadovoljni", tvrdi Božidar Dujmić, ravnatelj Gimnazije Sisak.

Potvrđuju to i učenici, koji su sretni da su napokon dobili „nešto“ da mogu „negdje normalno voditi nastavu“, kazao je maturant sisačke gimnazije.

"Fali mi stara škola, ali tek nam je drugi dan ovdje, nadam se da će ispuniti sva očekivanja", rekao je Dominik Hajduk, također maturant sisačke gimnazije.

Glazbena škola izmještena u Dom Inine rafinerije

Da će ispuniti njihova očekivanja nadaju se i u sisačkoj glazbenoj školi koja je izmještena u Dom Inine rafinerije. U tom će prostoru tristotinjak učenika od idućeg tjedna krenuti s nastavom. Osim koncertne dvorane, za njih je posebno adaptirano i devet prostorija.

"Zadovoljni smo jako, iako možda smo malo dislocirani, nismo tako na ruku djeci kao što smo bili u centru grada. Ali smo jako zadovoljni jer mnogi učenici nažalost nemaju takav komfor", kazala je tajnica Glazbene škole Frana Lhotke, Jasminka Čunčić Šprišić.

Na koncu, djeci je od lokacije i prijevoza puno važnija činjenica da je nastava napokon krenula uživo.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali