FOTO: Doživio je boom ove sezone, a evo kakvi su prvi prizori na koje turisti naiđu

Osim vodećih županija po broju dolazaka i noćenja, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske, turistički boom ove sezone doživio je i grad Zagreb.

Ono što je zanimljivo jest da naša metropola više nije samo usputna stanica, nego i konačni turistički cilj.

Broj hostela se u dvije godine gotovo utrostručio, a privatni smještaj nudi se u gotovo 400 objekata. Zagrebom su, čini se, turisti uglavnom vrlo zadovoljni jer ih je iz dana u dan sve više. U prvih sedam mjeseci njihova brojka dosegla je čak 434.000, 15 posto više nego prošle godine.

“Zagreb više nema tranzicijsku karakteristiku. Zagreb je definitivno postao odredište na koje posjetitelji ciljano dolaze, prosječan boravak je dva do tri noćenja”, rekla je nedavno Darja Juzbašić iz Turističke zajednice Zagreba.

Upravo je to bio razlog zbog kojeg smo odlučili zaviriti na dva najfrekventnija turistička punkta u gradu Zagrebu, gdje se gosti prvi put susreću s destinacijom koju su izabrali za posjet.

Riječ je o zagrebačkom Autobusnom i Željezničkom kolodvoru, a kakav je prvi dojam koji ostavljaju na turiste pogledajte u fotogalerijama.

Što im se može zamjeriti, što ih može oduševiti, što imaju korisnog za ponuditi, a što je ipak, na kraju krajeva, suvišno? Kakav je prvi dojam kojeg dobije jedan prosječan turist kada dođe u hrvatsku metropolu?

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr