Tužba zbog pucanja nasipa: Ići ćemo do kraja i nećemo se zadovoljiti mrvicama

Više od 2300 stanovnika poplavljenih sela, ogorčenih i revoltiranih sporošću obnove stradalih objekata i odnosom države prema nastalim štetama, odlučilo se za svoja prava izboriti na sudu i dalo svoj potpis za pokretanje spora.

Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru podnijeli su kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog probijanja nasipa, a od DORH-a traže provedbu detaljne istrage, utvrđivanje odgovornosti i pronalazak stvarnog krivca za tragediju. Odgovornima smatraju Hrvatske vode, odnosno Republiku Hrvatsku. Od krivca za katastrofu koja ih je zadesila sredinom svibnja i preko noći ostavila bez ičega žele naplatiti svu materijalnu štetu, ali i naknadu za pretrpljene duševne boli.
‘Ići ćemo do kraja i nećemo se zadovoljiti mrvicama koje nam daju. Krivci za ovu nesreću moraju odgovarati i isplatiti punu odštetu za sve ono što nam je uništeno’, rekli su mještani Glasu Slavonije, spremni za pravnu bitku.

Upozoravaju da su dužni stvar istjerati do kraja i rasvijetliti cijeli slučaj, i to zbog svoje djece i budućih naraštaja, kako se takva strahota više nikada ne bi ponovila. Potpisi za pokretanje sudskog postupka prikupljaju se sve do nedjelje, 17. kolovoza.
Odvjetnički timovi iz Županje i Zagreba uvjereni su u pobjedu i smatraju da imaju dovoljno argumenata i aduta za dobivanje spora.
http://www.glas-slavonije.hr/243829/4/Tuzba-zbog-pucanja-nasipa-Vise-od-2300-poplavljenih-krece-u-pravnu-bitku

Povratak na Net.hr