RAD NEDJELJOM? / Ministar Ćorić tvrdi da je to 'disfunkcionalna društvena pojava i nije dobar'; Parafrazirao je i svetog Franju Asiškog

Tomislav Ćorić otkrio je kako se većina ispitanika u anketi Ministarstva goaspodarstva protivi radu nedjeljom

22.7.2021.
11:38
Patrik Macek/Pixsell

Ministar gospodarstva, energetike i održivog razvoja Tomislav Ćorić poručio je da je pitanje rada nedjeljom civilizacijsko pitanje i da će Vlada učiniti sve da ga riješi. Istaknuo je da se više od polovice ispitanika u anketi koju je provelo Ministarstvo protivi radu nedjeljom, piše N1.

Zaključuje da se ti ispitanici slažu da je "rad nedjeljom disfunkcionalna društvena pojava i nije dobar". Prema njegovim riječima, dvije trećine ispitanika odabire posao s neradnom nedjeljom, čak i s nižom plaćom.

"Što nam to govori? Da smo još uvijek društvo koje cijeni humane vrijednosti, u konačnici i brigu za čovjeka, njegovu obitelj. Da je to društvo dalo mandat ovoj Vladi da te vrijednosti očuva, da očuva dostojanstvo čovjeka i da očuva socijalnu pravdu, pokazat ćemo upravo upućivanjem Zakona o trgovini u saborsku raspravu. Socijalna pravda mora biti dugoročna politika svake vlade i zato ćemo učiniti sve da očuvamo dostojanstvo vrijednog hrvatskog radnika i njegove obitelji", kaže Ćorić.

Tijekom svog izlaganja ministar je parafrazirao i svetog Franju Asiškog, rekavši da treba početi od onog što je nužno, učiti moguće, a zatim će se moći učiniti i ono što je nemoguće.

"Nužna je rasprava kakva ta nedjelja treba biti i kako je treba urediti. Uzet ćemo u obzir sve mogućnosti gospodarstva, ali u središtu će ostati radnik i njegova obitelj", zaključio je Ćorić.

Možda će te zanimati

BIT ĆE GADNO / Vakula objavio prognozu: Stiže nevrijeme - očekuju se i tuča i pijavice, evo gdje

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen