ZAGREB

TKO JE JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ? Biografija kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba

Jelena Pavičić Vukičević bila je jedna od najbližih suradnica pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, a nakon njegove smrti postala je privremena gradonačelnica. Kandidatkinja je Stranke rada i solidarnosti i prema nekim anketama favoritkinja za ulazak u drugi izborni krug

Jelena Pavičić Vukičević, aktualna vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba i gradonačelnička kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti rođena je u Zagrebu 2. rujna 1975. godine, a djetinjstvo je provela u Remetama. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je književnost i kroatistiku, a na istom fakultetu 2018. godine stekla i doktorat iz područja pedagogije.

Politički ponikla u SDP-u

Na angažman u politici potaknulo ju je, kako kaže, i to što joj je 1990-ih otac ostao bez posla, a majka radila za minimalac. Kao članica SDP-a od 2000. do 2003. godine bila je tajnica Gradske organizacije u Zagrebu, u jednom mandatu i zastupnica u Hrvatskom saboru te zastupnica u Gradskoj skupštini.

PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ PREDSTAVILA IZBORNI PROGRAM: ‘Omogućit ću svakom sugrađaninu da kaže što mu je prioritet’

‘BOLJE RAT ANKETAMA, NEGO RAT NA DRUGIM PODRUČJIMA’: Jelena Pavičić Vukičević zadovoljna rezultatima anketa

Bliska i odana Bandićeva suradnica

Bila je jedna od najbližih suradnica pokojnog gradonačelnika Milana Bandića. Njegovom zamjenicom prvi put je bila u mandatu od 2009. do 2013. godine. S njim je 2010. godine napustila SDP i osnovala Stranku Rada i solidarnosti Bandić Milan 365, čija je bila potpredsjednica.

Nakon Bandićeve smrti 28. veljače 2021. godine Pavičić Vukičević postala je v.d. gradonačelnice Zagreba, a preuzela je i vodstvo Stranke rada i solidarnosti. Iako je još nedavno najavljivala povlačenje iz politike, nakon Bandićeve smrti ipak je pristala biti kandidatkinja za gradonačelnicu na predstojećim lokalnim izborima.

PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ PREDALA KANDIDATURU: ‘Nadam se da ćemo se natjecati programima i argumentima, a ne niskim udarcima’

PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ OBJAVILA IMENA SVOJIH ZAMJENIKA S KOJIMA IDE NA IZBORE: Lovrić nije iznenađenje, ali onaj drugi jest

Društveno-politički angažman

Pavičić Vukičević je prilično aktivna društveno-političkom životu. Bila je dopredsjednica Hrvatskog književno-pedagoškoga zbora, suradnica Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu na nekoliko kolegija, suradnica i na dvama kolegijima Kineziološkog fakulteta, članica Upravnog odbora Hrvatskog pedagoškog društva, a potpredsjednica je Kluba sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice. Članica je i hrvatskog izaslanstva u Europskom Odboru regija pri Europskom parlamentu.

Sa suprugom Mladenom, inženjerom strojarstva koji trenutno živi i radi u Švedskoj, ima 18-godišnju kći Emu. Aktivno govori engleski jezik, a služi se talijanskim i francuskim.

SJEĆATE SE BANDIĆEVE KUHINJE ZA 50.000 EURA? I Jelena Pavičić Vukičević je naručila luksuznu po istom modelu: ‘Platila mi je kešom…’

SLUČAJ KUHINJA – KOLIKO JE KOŠTALA I TKO JU JE PLATIO: Jelena Pavičić Vukičević pozirala na fejsu, ali ne želi odgovoriti na ključna pitanja

PAVIČIĆ VUKIĆEVIĆ PORUČILA: ‘Sigurno ću ući u 2. krug izbora’

Povratak na Net.hr