Gužve koje su se proteklog vikenda stvarale na putu prema moru, ali i na graničnim prijelazima nastavile su se i u ponedjeljak, javlja Riportal.

Na graničnom prijelazu Rupa, na ulazu u Hrvatsku, kolona vozila sa slovenske strane proteže se sve do mjesta Dolenje, a čini se da će se gužva kako dan odmiče samo povećavati.

Duga čekanja

Također, kako javlja navedeni portal, na slovenskoj strani sve ide "glatko", dok zapinje kod hrvatske granične policije kojoj treba podosta vremena za provjeru covid-potvrda.

Hrvatska granična policija, naime, ima problema i s neučinkovitom opremom za očitanje covid-potvrda. "Čekamo ovdje već jako dugo, nekih 90 minuta”, požalio se bračni par iz Italije.

Iz HAK-a danima već upozoravaju kako su na većini graničnih prijelaza moguća čekanja u putničkom i teretnom prometu zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola.

No, nitko se nije nadao da će u jeku turističke sezone na ulazak u Hrvatsku biti tolikih čekanja, a sve zbog covid-potvrda koje su, među ostalim, uvedene i kako bi omogućile brže i jednostavnije putovanje za vrijeme turističke sezone.