THOMPSON U SKANDALU / Splitski sud potvrdio da pjevač zaista nije vlasnik najpoznatijeg krova u Hrvatskoj koji koristi kao terasu

Urbane vile su se proširile na krovove susjedne kaskadne višestambene zgrade te se koriste kao terase

29.8.2021.
17:45
RTL/Screenshot/Ivo Cagalj/PIXSELL

Krov na kaskadnoj zgradi kod papinog križa na Žnjanu, na kojeg polaže vlasnička prava Marko Perković Thompson, postao je u zadnje vrijeme vjerojatno najpoznatiji krov u Hrvatskoj. Nakon što je otkriven u skandalu s nelegalnim kvadratima koji su tamo izgrađeni, otkriveno je mnoštvo drugih problema s nekretninom.

Slobodna Dalmacija je poslala upit Općinskom sudu u Splitu da bi doznala kako je Zvonko Kotarac mogao prodavati ravni krov nakon što je prodao apartmane jer se postavlja pitanje kako je moguće kupiti ravne krovove na zgradama bez obzira na stav susjeda.

Slobodna Dalmacija piše da se iz odgovora suda može zaključiti da Thompson, kao ni tvrtke Zvonka Kotarca i Marine Wallner, nisu uknjiženi kao vlasnici triju ravnih krovova na zgradi. U odgovoru predsjednika Zamljišno-knjižnog odjela piše da "uknjižba prava vlasništva ravnih krovova nije bila predmetom upisa u zemljišnoj knjizi na predmetnoj nekretnini već suvlasnički dio iste."

Drugim riječima, susjedi su izgleda govorili istinu, što je sad potvrdio i Općinski sud u Splitu, a Thompson nije vlasnik terase na Žnjanu.

Kako je došlo do toga?

Njihove urbane vile su se proširile na krovove susjedne kaskadne višestambene zgrade te ih koriste kao svoje terase. Osim toga, bespravnom gradnjom su se proširili na njih i kasnije su tražili legalizaciju na susjednoj čestici.

Prema Detaljnom planu, kaskadna zgrada kod papinog križa može imati podrum, prizemlje, pet katova i nadgrađe. ali je izvedeno sa četiri kata jer bi peti kat s nadgrađem zaklanjao pogled na more vlasnicima urbanih vila u pozadini. Slobodna Dalmacija piše da su to bili Kotarac, Wallnerova i Sikirica koji je bio na čelu Hypo banke koja je kreditirala pothvat.

Okućnice bi bile premale u odnosu na veličinu i luksuz vila da nisu zapasali susjedne krovove kao svoja dvorišta. Trojac je povezao ozelenjene površine i malena nadgrađa koja su bila ucrtana u građevinskoj dozvoli za kaskadnu zgradu na ravnim krovovima četvrtog kata.

Svaka od triju vila ima krak koji se produžava na krov susjedne zgrade, gdje su po građevinskoj dozvoli trebale biti gornje etaže dvoetažnih apartmana u susjednoj zgradi koji su trebali biti povezani spiralnim skalama i imati izlaz na krov. Na kraju ništa od toga nije napravljeno, kao ni zajedničke stepenice koje vode do zajedničkih ravnih krovova. Sve je to pridodalo luksuzu triju vila na susjednim parcelama.

To su izveli zato što na kaskadnoj zgradi nije bio izveden peti kat s nadgrađem, pa su sebi preko svojih firmi kupovali "pravo nadogradnje" na ravnim krovovima. Na taj su način "rezervirali prostor" za proširenje iznad glava onih kojima su prodali apartmane, zapravo stanove. No, Zemljšnik im je to upisao kao suvlasnički dio, a ne vlasništvo nad ravim krovovima, piše Slobodna Dalmacija.

Thompson tvrdi da novinar laže

Nakon objave teksta Slobodne Dalmacije, javio se i Thompson sa statusom na Facebooku u kojemu je napao novinara Slobodne Dalmacije, rekavši da laže te da je naslov teksta lažan.

"Eto, za potrebe Sandija Vidulića i Slobodne Dalmacije, priopćenja Općinskog suda u Splitu počeli su raditi i nedjeljom. Naravno, Sandi Vidulić se sav sapleo u svoje laži, pa sve do danas u svojim člancima je tvrdio kako Thompson jest vlasnik terase, ali da je nemoralna osoba jer to pokušava ozakoniti.

Dakle, laž je da je bilo koji sud pa tako niti Općinski sud u Splitu potvrdio kako Thompson nije vlasnik svoje terase, kao što je lažan i naslov u Slobodnoj Dalmaciji 'Susjedi govorili istinu, a sve potvrdio i Općinski sud u Splitu: Marko Perković Thompson nije vlasnik famozne terase na Žnjanu!'.

Jedina istina je kako je Marko Perković u suvlasništvu spomenute čestice 10078/2 od 9551 kvadratni metar s udjelom vlasništva od 339 kvadratnih metara (339/9551), koliko kvadratnih metara i ima terasa.

Niti jedna, pa tako niti lažna vijest Slobodne Dalmacije neće promijeniti Thompsonovo vlasništvo kao što neće promijeniti činjenicu kako ima pravo inzistirati na odgovornosti onih koji su neovlašteno preko skala i preskakanjem ograde ušli u ograđeni dio njegova doma i isprepadali njegovu djecu", tvrdi Thompson.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali