Play ponuda

Snimljen dogovor Sanadera i šefa MOL-a?

shimmer fallback
31.10.2011.
9:26
Play ponuda

Robert Ježić, ključni svjedok u slučaju MOL-ovog preuzimanja upravljačkih prava INA-e, navodno je otkrio USKOK-u da su se bivši premijer Ivo Sanader i predsjednik MOL-a Zsolt Hernadi dva puta vidjeli na neslužbenom susretu.

Ježić je navodno otkrio da su se Sanader i Hernadi prvi put sastali u Sanaderovu uredu u Vladi u svibnju 2009., dok je još bio premijer, a drugi put nekoliko mjeseci nakon Sanaderova odlaska, u jednom zagrebačkom restoranu.

Razgovor u odvojenoj prostoriji

Jutarnji piše da su drugi susret Sanadera i Hernadija snimile nadzorne kamere restorana. Navodno se na snimci vidi kako je Sanader u jednom trenutku izvadio bateriju iz mobitela, kako bi, spekulira list, onemogućio eventualno prisluškivanje i snimanje, a potom je Hernadiju predao papirić, koji je ovaj i pročitao, nešto dopisao i zatim vratio Sanaderu.

Sanader i Hernadi razgovor su vodili u izdvojenoj prostoriji restorana, ograđenoj staklenim zidom.

Podsjetimo, Zsolta Hernadija se sumnjiči da je s 10 milijuna eura podmitio Sanadera, a zauzvrat je MOL dobio upravljačka prava nad INA-om i izuzimanje plinskog biznisa.

Na članak o snimci reagirao je i MOL, odnosno šef korporativnih komunikacija tvrtke, Domokos Szollar. U priopćenju je naveo kako su interpretacije i spekulacije o dotičnoj snimci 'realistične koliko i priče iz hrvatskog crtanog filma 'Profesor Baltazar''. Opovrgavaju da je bilo ikakvih isplata ili sporazuma o isplati novca Ivi Sanaderu, kao i bilo kojem donositelju odluka prije, za vrijeme i nakon sklapanja dioničarskog ugovora između hrvatske Vlade i MOL-a.

cate-201011220231004

Play ponuda
Play ponuda