Dubrovački gradonačelnik Mato Franković danas je nazočio svečanom otvaranju graničnog prijelaza Ivanica na kojem je bio i zamjenik gradonačelnika Trebinja, Mirko Ćurić, s kojim se Franković nakon ceremonije odbio fotografirati, rekavši kako Dubrovnik nikada neće surađivati s "onima koji su napadali Dubrovnik", ako prije ne uslijedi isprika.

"Nije dovoljna samo dobra volja za suradnju koju su dužnosnici Trebinja iskazali ranije prema Dubrovniku, prije toga potrebno je ispričati se građanima grada Dubrovnika, majkama koje su izgubili sinove, obiteljima koje su izgubile djecu i djeci koja su ostali bez roditelja", rekao je Franković, dodavši kako bi se Trebinje trebalo ugledati na primjer Crne Gore.

"Kada ta isprika uslijedi kao što je uslijedilo iz Crne Gore, Dubrovnik je spreman surađivati s Trebinjem. Dok se to ne dogodi mi nismo spremni surađivati, niti ćemo s onima koji su napadali naš grad", rekao je Franković, prenosi Dubrovački vjesnik.

Na pitanje smatra li da bi se i Dubrovčani trebali ispričati Trebinju, Franković je odgovorio kako ne vidi zašto bi to bilo potrebno.

"Zašto bismo se mi iz Dubrovnika trebali ispričavati Trebinju. Je li zbog toga što smo branili svoje kuće, domove, je li zato", rekao je Franković, dodavši da Hrvatska vojska nikada nije nikoga napadala.

Nakon što je odbio zajedničku fotografiju, Franković je napustio ceremoniju na graničnom prijelazu Ivanica koji je danas svečano otvoren.