ZAOKRET

SDP MIJENJA TAKTIKU PREMA MOSTU: ‘Petrovu i Grmoji više nitko ne vjeruje, ni nas ne zanimaju!’

SDP u predizbornoj kampanji neće napadati Most. “Most nam, nakon svega što su napravili u suradnji s HDZ-om, ne može više uzimati glasove. Stoga nema smisla da se s njima konfrontiramo”, kaže neimenovani čelnik Narodne koalicije, a prenosi Novi list.

NARODNA KOALICIJA POTPISALA PREDIZBORNI SPORAZUM! Milanović: ‘Okupili smo hrvatsku ljevicu, centar i desni centar’

Objava podataka o troškovima u Villi Costabella na stranicama MUP-a, koji vodi mostovac Vlaho Orepić, dio je Mostove kampanje protiv SDP-a, uvjereni su dužnosnici te stranke. No, sugovornici iz SDP-a tvrde da unatoč tome oni neće prihvaćati sukobe sa strankom Bože Petrova.

‘Most sada radi za HDZ ono što je donedavno radio HSP AS’


“Most sada radi za HDZ ono što je donedavno radio HSP AS, napadaju njihove političke protivnike. U Mostu žele ostati u vlasti, a znaju da to mogu samo s HDZ-om. Međutim, ta kampanja neće utjecati na naše birače, koji Petrovu ili Nikoli Grmoji, nakon svega što se dogodilo, nimalo ne vjeruju, rekao je SDP-ov dužnosnik.

OŠTRO PO MOSTOVCIMA: ‘Ne može se surađivati s njima, s Karamarkom su obrisali pod’

Te procjene i ocjene SDP-ovci temelje na činjenici da je Most nakon prošlih izbora sastavio Vladu s HDZ-om, te da će ako im to izborni rezultati omoguće i nakon rujanskih izbora biti isto.

Sugovornici iz Mosta koji su, uz uvjet da ostanu anonimni, pristali na razgovor o Mostovoj predizbornoj kampanji priznaju da će sada biti teško birače uvjeriti da neće ponovno koalirati s HDZ-om. Tvrde da im u prilog ide činjenica da su razotkrili i na ostavku natjerali Tomislava Kramarka. Na pitanje je li sada na redu Zoran Milanović, kako su to često znali najavljivati, izbjegavaju izravan odgovor, uz poruku da se Milanović nema čega bojati ako je sve radio po zakonu. Napominju da će se sadržaj njihove kampanje tek vidjeti jer ona još nije ni službeno počela.

“Most ne bi trebao voditi prljavu kampanju jer se ona u konačnici obije o glavu onima koji se njome služe”, kaže izvor iz Mosta.

Narodna koalicija neće napadati Most

vlaho orepić

U televizijskim istupima glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja ističe da će njihova politička kampanja biti istina i da će se boriti argumentima. No, tvrdi da SDP ima problema s transparentnošću, te ističe troškove Ville Costabella iz vremena dok je Zoran Milanović bio premijer, njegov odmor na Hvaru, ali i letove na Krk i Grobnik. Poziva da se do kraja rasvijetli slučaj tvrtke Madison i Milanovićeva uloga.

Ipak, u SDP-u tvrde da će i na to ostati hladni i oni i njihovi partneri iz Narodne koalicije, jer su se dogovorili da oni neće napadati Most.

GRMOJA NAPAO SDP I HSS: ‘Izvukli ste Jambu iz naftalina da za fotelju pljuje po Mostu’

Povratak na Net.hr