NARODNA KOALICIJA POTPISALA PREDIZBORNI SPORAZUM! Milanović: / 'Okupili smo hrvatsku ljevicu, centar i desni centar'

Image
Foto: Screenshot N1
16.7.2016.
12:34
Screenshot N1
VOYO logo

"Svjedoci smo šest mjeseci zatiranja ljudskih prava. U društvu sam sa strankama koje nisu ugrožavale ta prava, posebno prava umirovljenika. Tako će ova koalicija nastaviti i dalje. Imamo dovoljno Hrvatske, traba nam zamlja po mjeri svih građana", rekao je Silvano Hrelja predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika.

Ova koalicija se neće baviti prošlošću

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, naglasio je kako ova velika narodna koalicija se neće baviti prošlošću već budućnošću Hrvatske i boriti se za Hrvatsku 21. stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLUŽBENO POTVRĐENO: Predsjednica Grabar Kitarović raspisala je izbore za 11. rujna

"Ova koalicija neće morati trpjeti političke eksperimente", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a objasnio je da je potpisivanje ovog sporazuma dio kontinuiteta. "Preuzet ćemo posebno političku odgovornost i vratiti dostojanstvo političkim institicijama, te vratiti dostojanstvo i građanima u i van Hrvatske", naglasio je.

Most nevažan

Znanje, iskustvo, odgovornost, poštenje i dogovor ljudi koji mogu raditi zajedno su preduvjet za to, što će ostvariti ova koalicija, rekao je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Milanović, predsjednik SDP-a objasnio je da je Zabok odobran kao mjesto potpisivanja sporazuma Narodne koalicije jer je upravo Zagorje dio Hrvatske koji je najviše osjetio rezultate prošlog mandata vlasti kojoj je SDP bio na čelu.

"Okupili smo hrvatsku ljevicu, hrvatski centar i desni centar, što je iznimno velika koalicija i okuplja sve one koji su za progresivnu Hrvatsku. Ne želimo se okretati prošlosti. Pozivam naše političke suparnike da se natječemo u politikama", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrdoljak je naglasio kako još nije dogovorena podjela fotelja u budućoj vladi, dok je Beljak izjavio kako postizborna koalicija s Mostom neće biti potrebna.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo