A MISLIO JE DA JE BAČVA / Ribar kod Splita izvukao 300 kilograma težak torpedo iz Domovinskog rata: Morala intervenirati i policija

Image
Foto: Screenshot / morski.hr

Ribar kaže da je prvo mislio da je bačva u pitanju jer kaže kako zna izvući svašta

20.3.2023.
15:48
Screenshot / morski.hr
Play logo

Splitski ribar Marin Ivić prošloga je četvrtka iz mora izvukao 300 kilograma neeksplodirani torpedo iz Domovinskog rata. Ivić je s dna mora povukao golemo eksplozivno sredstvo, koje po svježoj boji i manjoj koroziji i obraštaju, treba biti novijeg datuma, doznaje morski.hr.

"Izvukli smo ga s 57 metara dubine, na udaljenosti 3 nautičke milje od Splita, prema Splitskim vratima. Kad smo je ubacili u brod, javili smo policiji i doveli napravu do Splita. Imala je 250-300 kg eksploziva s upaljačem. U splitskoj luci su došli pirotehničari i na brodu izvadili upaljač i tako je deaktivirali, a sve je trajalo oko sat vremena. Rekli su mi da to nije bilo nimalo bezazleno. Dok su oni to radili, mi smo se morali maknuti s broda. Kako su mi ispričali, najvjerojatnije se radi o torpedu kojim su naši gađali razarač Split", ispričao je Ivić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRAMA U RIJECI /

Pronađena još jedna bomba, policija osigurava cijelo područje: Novinarka otkrila o čemu se radi i koliko je opasna

Image
DRAMA U RIJECI /

Pronađena još jedna bomba, policija osigurava cijelo područje: Novinarka otkrila o čemu se radi i koliko je opasna

Prvo je mislio da je riječ o bačvi

Play logo

Ribar kaže da je prvo mislio da je bačva u pitanju jer kaže kako zna izvući svašta. Ipak i prije su znali izvući manje bombe koje su bile u raspadu, ali ovo je prvi ovakav "ulov". Iz policije su objasnili o čemu je riječ.

"Policijski službenici Postaje pomorske policije su dana 16.03.2023.g., oko 19,15 sati zaprimili dojavu kapetana koćarice kako je tijekom ribarenja u Bračkom kanalu u mreži uočio neeksplodirano eksplozivno sredstvo kojim je doplovio na vanjski vez luke Split gdje su odmah po primljenoj dojavi policijski službenici osigurali navedeno područje i pripremili za prihvat ribarice. Koćarici su pristupili policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Split- pirotehničari koji su utvrdili kako se radi o glavi torpeda nakon čega su već oko 22.00 sata s glave torpeda koji su isto neutralizirali na način da su uklonili upaljače i torpedo prevezli u prostor za skladištenje do uništenja. Pretpostavka je s obzirom na vrstu i izgled sredstva da je u moru zaostalo iz vremena Domovinskog rata", stoji u odgovoru.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo