STOTINE NA ULICAMA OSIJEKA: / "Mi smo biciklisti, a ne zločinci"

Građanska opcija grada Osijeka GOGO organizirala je javni prosvjed u središtu grada zbog toga što, kako ističu, policija prekomjerno kažnjava osječke bicikliste.

9.4.2016.
14:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prosvjed je organiziran u Ulici Republike Hrvatske kod zgrade Filozofskog fakulteta, na jednom od mjesta gdje se najčešće kažnjavaju biciklisti, a prosvjednici nose transparente "Stop prekomjernom kažnjavanju biciklista", "Nismo ovce za šišanje", "Biciklist, a ne zločinac" i pozornost skreću pušući u zviždaljke.

"Zar smo mi problem broj jedan?"

http://dashboard.jwplatform.com/videos/yTjbS3ko

U stranci GOGO navode kako je samo u prva tri mjeseca prošle godine u Osijeku ispisano čak 1066 kazni biciklistima, znatno više nego u nekim drugim gradovima, poput Splita ili Rijeke, a predsjednik stranke Miroslav Vanek na prosvjedu je kazao kako su odlučili reći dosta takvom postupanju i upitati jesu li biciklisti problem broj jedan za policiju u Osijeku.

Poziv ministru Orepiću

Pozvao je ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića da dođe u Osijek i odgovori hoće li Osječani i ubuduće plaćati na tisuće kazni više nego građani u drugim dijelovima Hrvatske. Podsjetio je kako su od Gradske uprave u rujnu prošle godine zatražili označavanje biciklističkih traka na mjestima gdje su nepovezane ili isprekidane koja policijski službenici koriste da bi kažnjavali bicikliste, no gradska uprava to do danas nije učinila.

"Živimo u gradu gdje gradska uprava, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Vrkićem nije bila u stanju iscrtati biciklističke trake, ili izgraditi biciklističke staze u centru grada, ali su zato bili u stanju pola grada pretvoriti u plaćena parkirališna mjesta", poručio je Vanek. Dodao je kako će pratiti razvoj događaja i najavio da će se građani, bude li potrebno, ponovno okupiti na prosvjedu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali