Play ponuda

PROPALA 'VRUČA ČUČA' / Dreletov fast food pred stečajem: Napravio više od 250.000 kuna duga

Image

Vruča čuča je kao j.d.o.o. osnovana u studenome 2019. s temeljnim kapitalom od 10 kuna

19.1.2022.
18:46
Play ponuda

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je i zaključio stečaj nad "Vručom čučom", tvrtkom saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Davora Dretara te će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka s nešto više od 250.000 kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa objavljenog lani u studenome kojim su se pozivali vjerovnici "Vruče ćuče" da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja te tvrtke s dugom od 257.654 kuna, ali i zastupnici tog dužnika da u zakonski predviđenom roku predaju popis imovine i obveza.

Budući da se vjerovnici i zastupnici "Vruče Čuče" nisu odazvali u predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te je istovremeno otvorio i zaključio stečaj.

"Vruča čuča" je kao j.d.o.o. osnovana u studenome 2019. s temeljnim kapitalom od 10 kuna, a kao predmet poslovanja bilo je navedeno više od šezdeset djelatnosti među kojima je pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka te pružanje smještaja. Kao jedini osnivač i direktor tvrtke u sudskom registru naveden je Davor Dretar.

Vruča čuča bio je i naziv restorana s brzom hranom na zagrebačkoj Savici koji je, kako se u medijima navodilo, Dretar vodio sa suprugom prije nego što je "privremeno" zatvorio u lipnju 2020. zbog ulaska u politiku. 

Play ponuda
Play ponuda