KAOTIČNO NA CESTAMA / Svi su otišli na more, a policija ima drugačiju metodu kontrole: 'Građani sami nama predlažu lokacije...'

U nadzor su uključili lokacije koje su naveli građani

19.6.2021.
21:37

Velike gužve zabilježene su danas na prometnicama diljem zemlje, a o današnjoj situaciji na cestama za RTL Danas govorio je Josip Mataija, voditelj Službe za cestovnu sigurnost u MUP-u.

"Očito su i naši građani iskoristili ovaj produženi vikend, pa je veliki broj njih krenuo na more. Ali, na prometnicama je bio i određeni broj stranih vozila, tako da su se kroz jutarnje sate i do popodneva stvarale gužve na autocestama, naročito na A1 koja vodi prema moru", kazao je pa nadodao da su situaciju komplicirale prometne nesreće.

"Naročito jedna koja se dogodila oko pola 11 na autocesti A1 u tunelu Sv. Marko. U njoj je sudjelovalo pet vozila i četiri su osobe tjelesne ozljede, srećom samo lake. Dok se obavljao očevid, dok su vozila uklonjena, to je stvaralo gužve", objasnio je Mataija.

Provodi se kontrola droga i alkohola

Gužve se očekuju i na povratku, pa se savjetuje da ne krenu svi baš u isto vrijeme.

"Ako gužvi i bude bilo, treba poštivati prometne propise, voziti prilagođenom brzinom, paziti vozila ispred sebe, ne koristiti zaustavnu traku, poštovati sve propise. Naravno, ne konzumirati alkohol", kazao je.

Inače, policija danas u Hrvatskoj provodi kontrolu konzumiranje droga i alkohola kod vozača, a kroz tu akciju kontroliraju se i svi ostali teški prekršaji.

U toj akciji ističe se i jedna zanimljivost.

"Dali smo i građanima da sami nama predlažu lokacije gdje misle da se vozi pod utjecajem alkohola, pa smo i te lokacije uključili u nadzor", rekao je.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali