Prodaju glasove za Europski parlament: ‘Oćeš keš da na izbore izađeš?’

Državno izborno povjerenstvo (DIP) je na svojim internetskim stranicama objavio kako su podnijeli kaznenu prijavu zbog ‘kupovanja glasova’ na izborima za Europski parlament preko internetske stranice myvotemymoney.com, na što im je pažnju skrenula udruga GONG.

DIP u kaznenoj prijavi podnesenoj zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu navodi kako smatraju da “postoji osnovana sumnja da su u radnjama osobe koja je otvorila navedenu internetsku stranicu ili osobe po čijem je nalogu internetska stranica otvorena, ispunjena sva bitna obilježja kaznenog djela povrede slobode odlučivanja birača”.

Na spornoj internetskoj stranici je objavljen tekst pod naslovom “Oćeš keš da na izbore izađeš?”, a čitatelje se poziva da “kompenziraju svoj izlazak na izbore”.

“Popunite formular, a mi ćemo se potruditi da kandidati na izborima za EU parlament saznaju za to. Pristanu li kompenzirati Vaš izlazak na izbore u iznosu koji ste naveli, prije početka izborne šutnje dobiti ćete SMS poruku o kome se radi i što se od vas očekuje da zaokružite. Na izborima zaokružite ono što ste dobili u SMS poruci i fotografirajte to da se jasno vidi broj listića i što ste zaokružili, uđite ponovo u svoju prijavu, uploadajte fotku kao dokaz unutar 48 sati i očekujte kompenzaciju u roku od 96 sati”, piše u tekstu.

Povratak na Net.hr