Play ponuda

POLITOLOG CIPEK: / Novi izbori su bolji izbor od nestranačkog premijera

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl
15.12.2015.
21:52
PIXSELL, Goran Stanzl
Play ponuda

Višestranačka demokracija je temeljna vrijednost poretka i od toga ne treba odustati, a nestranački mandatar teško možete funkcionirati ako mu bilo koja od stranaka jednostavno kaže ne, smatra Cipek.

Teško je provesti reforme bez izbornog legitimiteta

On tvrdi da nestranački mandatar ne bi odgovarao ni hrvatskoj demokraciji, ni ekonomiji, ni građanima kao takvima, a i tezu da neutralni stručnjaci mogu voditi zemlju drži upitnom.

"Demokracija je vladavina naroda, onog tko narod izabere ima legitimno pravo vladati, a ne onaj tko je u pregovorima između različitih elita došao na to mjesto. Bio bi u vrlo teškoj situaciji", kazao je Cipek odgovarajući na pitanje bi li osoba koju građani nisu ovlastili na izborima mogla uspješno provesti reforme.

Izjavu Bože Petrova da, ako se dogovore oko mandatara, Most i HDZ ne bi bili u koaliciji već u svojevrsnom obliku suradnje, Cipek je nazvao - izmotavanjem.

Image
PETROV O MEDIJSKIM PRITISCIMA: /

Neće biti koalicija s HDZ-om ni SDP-om, a iznesene reforme MOST-a su apsolutno netočne

Image
PETROV O MEDIJSKIM PRITISCIMA: /

Neće biti koalicija s HDZ-om ni SDP-om, a iznesene reforme MOST-a su apsolutno netočne

Zašto koaliciju ne nazvati koalicijom?

"Svaka koalicija je suradnja, svaka dobra suradnja vodi koaliciji. Ne znam zašto se cijelo vrijeme izbjegava stvari nazvati pravim imenom. Krive stvari krivim imenom. Pa što bi to bilo nego nekakva koalicija. Ako formirate vladu, kakva je to vlada, suradnička vlada? Ma molim vas", kazao je Cipek.

Kako prenosi Dnevnik.hr, Cipek smatra da bi novi izbori bili bolji izbor nego imenovanje vlade s nestranačkim mandatarom.

"Da vidimo što hrvatski narod želi, što građani žele. Ne bi bilo prvi put da se izbori ponavljaju i mislim da se ne bi ponovila ista situacija", zaključio je.

Play ponuda
Play ponuda