ZAVRŠEN SASTANAK HDZ-a: / Karamarko spreman razgovarati i o nestranačkom premijeru

Image
Foto: PIXSELL, Dusko Jaramaz
14.12.2015.
13:57
PIXSELL, Dusko Jaramaz
VOYO logo

Podsjetimo, Most je dao rok dvjema koalicijama - Domoljubnoj koaliciji na čelu s HDZ-om i SDP-ovoj kolaiicji Hrvatska raste - da se do danas očituju o njihovim prijedlozima. SDP je u subotu odbio prijedlog stvaranja velike koalicije.

Image
PETROV: /

"Očekujem jasan odgovor u ponedjeljak"

Image
PETROV: /

"Očekujem jasan odgovor u ponedjeljak"

Spremni razgovarati o svemu

"O tome (nestranačkom premijeru) će se razgovarati, a naš je uvjet da se u paketu riješe saborska većina i vlada, a kada se to dogovori možemo razgovarati o svemu ostalom", kazao je nakon sastanka predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ogovarajući na pitanje je li njegova stranka spremna odustati od premijerskog mjesta u korist nestranačke osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako dogovor s Mostom traju i da bi s njim Domoljubna koalicija imala više od 80 potpisa dovoljnih za sastavljanje parlamentarne većine.

Tripartitna vlada je passe

I dok je mogućnost nestranačkog premijera ostavio otvorenom, kao i suradnju s Mostom, šef HDZ-a ne vidi smisla u tripartitnoj vladi nakon subotnje 'odbijenice' SDP-a na prijedloge Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SDP je odbio tripartitnu vladu pa je u tom smislu to pitanje 'passe', ali hajdemo naći rješenje da sve tri strane surađuju", rekao je Karamarko nakon trosatne sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke.

To bi, kaže, bio neki drugi oblik suradnje, a vrijeme će pokazati koji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svetih imena nema

"O svemu možemo razgovarati. Svetih imena nema. Nastojat ćemo da mi realiziramo svoje težnje s obzirom da smo pobjednička stranka. Nestranački premijer? Može biti razgovora i o takvoj soluciji. Cijelo vrijeme govorim o paketu o kojem moramo razgovarati. I o saborskoj većini i o vladi", kazao je Karamarko dodavši da će sastanak u stranci biti nastavljen večeras kada će biti uobličeni i odgovori na zahtjeve Mosta.

O tvrdnjama Branimira Glavaša da je HDZ od HDSSB-a tražio potporu za formiranje vlade Karamarko je rekao: "Nismo na taj način. Naši ljudi komuniciraju i s drugim strankama i to se u tom procesu komunikacije i dogodilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hina / Danas.hr

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo