PETROV O MEDIJSKIM PRITISCIMA: / Neće biti koalicija s HDZ-om ni SDP-om, a iznesene reforme MOST-a su apsolutno netočne

Image
Foto: PIXSELL, Davor Puklavec

Predsjednik MOST-a Božo Petrov ponovio je u utorak da ta stranka neće koalirati ni sa SDP-om ni s HDZ-om te kako su svi zastupnici MOST-a jedinstveni u tom stavu.

10.11.2015.
15:15
PIXSELL, Davor Puklavec
VOYO logo

"Medijski spinovi i pritisci na Most sve više jačaju, kalkulirajući kojoj ćemo se opciji prikloniti. U više smo navrata naglasili, a to sam potvrdio javnobilježničkom izjavom da nema koalicije niti sa SDP-om, niti sa HDZ-om. Svi su naši zastupnici u tome jedinstveni, a nakon sastanaka i konzultacija koje u Mostu imamo danas i sutra, izaći ćemo pred javnost s našim prijedlogom te otvoriti pregovore o suradnji (nikako koaliciji) i sa SDP-om i s HDZ-om", izričit je Petrov u priopćenju.

Image
VELIKE REFORME I BOLNI REZOVI: /

Ovo je lista zahtjeva MOST-a

Image
VELIKE REFORME I BOLNI REZOVI: /

Ovo je lista zahtjeva MOST-a

Ističe kako su "apsolutno netočni" medijski popisi reformi na kojima navodno inzistira MOST, kao i nagađanja o navodnim ministarskim mjestima koje ta stranka traži od dviju velikih koalicija. "Nas fotelje i pozicije ne zanimaju i one nisu naš motiv za bavljenje politikom", poručuje Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ i SDP znaju s kim imaju posla"

Čelnik MOST-a demantira i informacije da je izložen pritiscima kako bi se priklonio jednoj ili drugoj opciji. "U HDZ-u i SDP-u već su jako dobro provjerili i utvrdili s kim imaju posla, tako da znaju da bi im bilo kakav pritisak mogao biti kontraproduktivan". Petrov je nakon sjednice Nacionalnog vijeća u ponedjeljak navečer rekao da će ovoga tjedna održati službene razgovore s predstavnicima Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste o uvjetima pod kojima će podržati novu vladu svojim glasovima u Saboru.

Potvrdio je da se čuo s predstavnicima dviju koalicija, ali, istaknuo je, nije bilo službenih kontakata ni s jednom stranom. Kazao je da službeni kontakti počinju u onom trenutku kad sjednu skupa za stol i definiraju svoje uvjete te vide koja će strana na njih pristati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo