PODUZETNIK IZ MAKARSKE ZBRINUO SVOJE ZAPOSLENIKE: / Podignuo je dvije zgrade i pobrinuo se za 13 obitelji

Bez obzira na to što je "Apfel" lani imao pad prometa od 40 posto, Pašalić nije odustao od gradnje zgrada, koja je započela taman na početku pandemije koronavirusa

2.3.2021.
20:05
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mijo Pašalić i njegova tvrtka "Apfel" odlučila je stambeno nezbrinute djelatnike, odnosno one koji nisu imali riješeno stambeno pitanje, napokon zbrinuti i sagraditi im dvije zgrade sa 16 stanova od po 60 metara kvadratnih.

Zgrade, koje su se gradile godinu dana, imaju po osam stanova i nalaze u ulici Stari velikobrdski put, odmah iznad stanova POS-a. Useljenje 13 od ukupno 16 djelatnika planirano je od kraja ožujka do Uskrsa.

Nema smisla ako čovjek živi izoliran

Dvije Pašalićeve zgrade njegovu sestrinsku tvrtku "Tonka projekt" koštale su nešto više od 11 milijuna kuna, dok će djelatnici "Apfela" kvadrat stana plaćati od 650 do 950 eura na rok od 15 godina, s time da u ugovoru nije navedeno da u tom periodu moraju biti zaposlenici "Apfela", piše Zadarski.

Nove stanare će stan s parkirnim ili garažnim mjestom koštati oko 60 tisuća eura. Kako je kazao Mijo Pašalić, njegova i vodilja njegove obitelji je da nema smisla ako čovjek živi izoliran u ovom svijetu.

"U Makarskoj je ljudima bez tate i mame gotovo nemoguće riješiti stambeno pitanje. Zemljište za zgrade smo platili 250 eura po kvadratu, i kada gledate ponašanje banaka prema običnim ljudima te cijenu zemljišta i građenja, nas je sve zajedno koštalo po kvadratu između 1400 i 1500 eura", rekao je Pašalić.

Lani imali pad prometa od 40 posto

"Prvo smo sve riješili s bankom pa će kamata našim djelatnicima biti 1,99 do 2 posto. Mi smo šest mjeseci obavljali razgovore s dvije banke da bismo se na kraju dogovorili sa Zagrebačkom bankom, koja je ispala jako korektna, ali se ispostavilo da je sedam do osam ljudi od njih 13 imalo dugove prema jednoj ili više banaka pa je "Apfel" i tu pomogao.

Jednostavno smo shvatili da jedna naša kolegica, koja je podstanar i ima dvoje djece, nikada neće riješiti stambeno pitanje, kao ni druga radnica, samohrana majka koja je podstanar 11 godina", ističe Pašalić, dodavši da se za stanove javilo 26 djelatnika "Apfela" i kroz tri kruga razgovora zaključilo se tko je tih 13 obitelji koje će biti stambeno zbrinute u zgradama tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bez obzira na to što je "Apfel" lani imao pad prometa od 40 posto, Pašalić nije odustao od gradnje zgrada, koja je započela taman na početku pandemije koronavirusa.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali