"TKO MOŽE OTKRENUTI GLAVU?"

PLOVANIJA NA NOGAMA: Cijelo mjesto odlučilo da ne dozvoli da ovoj obitelji oduzmu djecu!

“Gledali smo djevojčice. Tko može okrenuti glavu od takve strašne prijetnje, da bi te djevojčice mogle biti otpremljene u dom, ostati bez roditelja? Kuća je dotrajala, u lošem je stanju. OK, idemo raditi, zaključili smo, dohvatili mobitele i nazvali prijatelje, obrtnike i susjede”, ispričao je Vjekoslav Mudrinić opisujući kako su u Plovaniji pokrenuli akciju obnove kuće obitelji Gorana Viduke kojem prijeti oduzimanje triju kćerkica jer žive i u lošim uvjetima.

Kad je Goran Viduka zavapio pred sutkinjom da će riješiti vlagu u kući samo da njemu i supruzi Vesni ne oduzme njihove tri kćerkice vjerojatno nije ni sanjao da će njegovi poznanici iz novina saznati kako mu je obitelj u teškoj situaciji i krenuti u akciju. A upravo to se dogodilo. Naime, Vjekoslav Mudrinić čitao je novine i saznao da Centar za socijalnu skrb Zadar kao jedan od razloga oduzimanja triju djevojčica navodi i vlagu i odmah je odlučio pomoći, piše Zadarski.hr.

“Tko može otkrenuti glavu od takve strašne prijetnje?”

“Čitao sam taj članak u ‘Slobodnoj’, gledao slike i nisam mogao vjerovati da bi Goranu Viduki mogla biti oduzeta djeca. Pa on je bio dijete kad mu je oca pred tom kućom ubila granata. Nazvao sam prijatelja Ivicu Mataka. Njega je samo jednom trebalo nazvati. Nazvali smo Marinka Katušu. Svi troje smo iste večeri došli u kuću kod Gorana Viduke. Gledali smo djevojčice. Tko može okrenuti glavu od takve strašne prijetnje, da bi te djevojčice mogle biti otpremljene u dom, ostati bez roditelja? Kuća je dotrajala, u lošem je stanju. OK, idemo raditi, zaključili smo, dohvatili mobitele i nazvali prijatelje, obrtnike i susjede”, ispričao je Mudrinić uz čiju su inicijativu već krenuli radovi kod Viduke.

SLUČAJ KOJI JE DIGAO ZADAR NA NOGE: ‘Učinit ćemo sve samo nam ostavite djecu’

Odlučili su napraviti i sobu za djevojčice za koju su im osigurali i namještaj i posteljinu i igračke. Kod Viduke su se u tri dana pojavili i električari koji su mijenjali instalacije, vodoinstalateri, keramičari, stolari… Brojni su mještani Plovanije donirali namještaj i sve ostalo što je bilo potrebno.

Svi prašni do grla, ali i sretni jer znaju da rade pravu stvar

“Djevojčice su sada kod bake na Pagu. Mislim da neće vjerovati kada se vrate i vide sve što ćemo im pripremiti, neće vjerovati da je to njihovo. Roditelji će spavati u kvartu, kod prijatelja. Ovo radimo punoga srca. Reći ću vam imena svih donatora kada sve posložimo na kući, ovo je čudo. Koga god sam nazvao da pomogne, rekao je odmah „nema problema, što treba?. Ponosan sam na Plovaniju, na naš kvart, na naše ljude. Sretan sam da ćemo sačuvati jednu obitelj. Svi smo u prašini do grla, a svi smo sretni i ispunjeni, jer znamo da radimo pravu stvar”, kazao je Ivica Matak.

Organizatori radne akcije pozvali su mještane Plovanije da u lokalnom kafiću doniraju i novac za obitelj Viduka, a vlasnik kafića zadužen je za uredno vođenje svega kako bi kasnije obitelj i dokupili još neke potrebne stvari.

MLADI OTAC IZ ZADRA U SUZAMA: ‘Socijalni radnici su me slomili, oduzet će mi tri kćeri!’

 

Povratak na Net.hr