'IZGUBIO JE KOMPAS I SAMOKONTROLU' / Plenković sasuo paljbu na Daliju, a ona mu ukazala na njegovu sramotu: 'Tu se radi o dvije teme i dvije stvari'

Image
Foto: Robert Anic/Pixsell

'Plenkovićev napad u Saboru nisam shvatila kao uvredu nego svoju osobnu pobjedu nad premijerom'

14.4.2023.
18:20
Robert Anic/Pixsell
Play logo

Gostujući na N1 televiziji saborska zastupnica stranke Centar Dalija Orešković govorila je o odnosu Vlade prema pravosuđu, pri čemu je izjavila da najveći pristisak na pravosuđe radi Andrej Plenković i njegova Vlada.

"Što ljudima koji savjesno rade svoj posao radi najveći pristisak? Za njih je najveći pritisak to što ih netko blokira. Je li to preveliki broj predmeta i premali broj ljudi kao u slučaju USKOK-a? Ali tu je i njegova retorika. Kaže da ne degradira suce na osobnoj razini – ma nemoj", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki put kad se osobno obračunam u saboru s Plenkovićem, dobijem natrag paljbu da nisam znala primjenjivati zakon o sukobu interesa i sve su odluke na sudu pale. To je laž. Moje odluke u mandatu nisu pale na upravnim sudovima dok nije došlo do jedne odluke Ustavnog suda. Kad Plenković izjavljuje ovakve rečenice on degradira sve suce upravnih sudova. Ako ja nisam znala svoj posao on degradira cijeli tim od pet osoba. Nismo li nedavno uveli periodične sigurnosne provjere svih sudaca? Ja sam protiv njih, ali ideja je da se kroz sustav SOA-e istraži ima li u privatnom životu sudaca elemenata za ugrožavanje njihovog rada. Država sucima mora osigurati osjećaj sigurnosti u privatnom i poslovnom životu. Država mora utvrditi zašto netko sucima prijeti", dodala je.

Image
'VIŠE MU NIŠTA NE STOJI NA PUTU' /

Dalija Orešković raskrinkala Plenkovićeve namjere kao nitko do sada: 'Evo zašto njemu NATO nije tako primamljiva opcija'

Image
'VIŠE MU NIŠTA NE STOJI NA PUTU' /

Dalija Orešković raskrinkala Plenkovićeve namjere kao nitko do sada: 'Evo zašto njemu NATO nije tako primamljiva opcija'

Cijeli govor ministra Davora Filipovića o predatorima kaže da je doživjela kao praznu PR priču te da se s time se ne izlazi u javnost.

"Nećeš to ni pred obitelji spomenuti kao nešto relevantno, a kamoli obračajući se medijima i javnosti. Ili se znaš nositi s određenom vrstom pritiska ili ne znaš. Mislim da je Filipović htio ostaviti dojam da radi nešto veliko za građane i da je jadan izložen pritiscima. Vjerujem da predatori postoje, ali ne ugrožavaju Vladu nego građane. Hrvatska je puna predatora i oni su svi iznikli iz HDZ-a”, rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenkovićev napad u Saboru

Orešković je govorila i o napadu Plenkovića na nju u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Plenkovićev napad u Saboru nisam shvatila kao uvredu nego svoju osobnu pobjedu nad premijerom. Tu se radi o dvije teme i dvije stvari. Pošla sam od pretpostavke da će Plenković vrijeđati i degradirati kao i inače, pa sam postavila pitanje na miran način i navela sam primjer dobre prakse. Na to je uslijedila ta paljba jer ne zna ništa drugo osim toga. Tu je izgubio kompas i samokontrolu i tu je poručio svim građanima da ako im ne paše HDZ da za njih u Hrvatskoj nema više mjesta”, rekla je.

Kaže kako joj je pomogao što je sebe pokazao u pravom svijetlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako doista razmišlja tako kao na aktualnom prijepodnevu, moramo se zapitati hoćemo li za koju godinu morati klicati velikom vođi. On traži jednoumlje. Moje pitanje nije bilo provokacija nego opaska kako izgledaju uređena društva. Logično je zapitati se što to Njemačka ima, a što mi nemamo. Sramota je za jednog premijera da odbija bilo kakav pozitivan pomak”, rekla je.

“Nisam se osjećala kao žrtva, opozicija mi je rekla da sam ga dobro sredila. Opoziciju i mene je optužio da smo oporba i ja bili na krivoj strani povijesti kad se glasalo za vojnu pomoć Ukrajini. Tu nisam stala na stranu Zorana Milanovića kao njega. To je bilo ukazivanje na ustavna pravila i inzistiranje da se poštuju ustavna pravila i institucija predsjednika. Milanović može u eteru govoriti o meni što želi. Milanović i Plenković me mogu vrijeđati, s druge će ih strane dočekati odlučnost”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo