PLENKOVIĆ: / 'Da, čini se da će DORH oko toga imati mnogo posla...'

Image
6.2.2017.
12:53
Play logo

Kako je priopćeno na stranicama Vlade radovi na prvoj i drugoj fazi dionice Zlatar-Bistrica-Andraševec ukupne su duljine 6,4 kilometra, a vrijedni su oko 120 milijuna kuna.

Premijer Plenković tom je prigodom odgovarao na pitanja novinara među kojima i ono o sumnjivim isplatama dnevnica savjetnicima u bivšoj vladi Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je predmet za DORH', kazao je premijer Andrej Plenković, a na pitanje tko treba za to odgovarati, dodao je kako će to odraditi DORH, piše N1.

Image
AFERA U MILANOVIĆEVOJ VLADI: /

TKO JE UKRAO 300.000 KUNA? 'Očito je što se dogodilo...'

Image
AFERA U MILANOVIĆEVOJ VLADI: /

TKO JE UKRAO 300.000 KUNA? 'Očito je što se dogodilo...'

'Sve što se bude tražilo od Vlade, mi ćemo učiniti dostupnima. Očito je je da dnevnice, prema izjavama savjetnika, njima nisu isplaćene niti su oni bili na putovanjima. Mislim da će oko ovog slučaja DORH ima mnogo posla', kazao je Plenković.

Premijer Plenković komentirao je i otvaranje državnog arhiva rekavši kako je 'arhiva predviđena normativnim planom za treći kvartal ove godine, za što je nadležno Ministarstvo kulture koje će pripremiti novi zakon'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Revizija Državnog ureda za reviziju otkrila je sumnjive isplate iz ureda bivšeg premijera trojici njegovih posebnih savjetnika – Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu – za inozemne dnevnice, u ukupnom iznosu od 307.785 kuna, a predstojnik Ureda premijera tada je bio Tomislav Saucha i prema analizi Revizije, njegovo je ime potpisano na zahtjevima za isplatu dnevnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova imenovanja

Zamoljen da komentira imenovanje Ladislava Ilčića, šefa konzervativna stranke Hrast koji je izjavio da će 'muslimani koji su biološki jači preplaviti Europu', savjetnikom za ljudska prava potpredsjenika Vlade i šefa diplomacije Davora Ive Stiera, Plenković je kazao kako je 'Stier kao potpredsjednik Vlade i čovjek zadužen za koordinaciju vanjskih i europskih poslova i ljudska prava svojom ekspertizom zasigurno imati određene kvalitetne impute u njegov rad'.

Žalba u slučaju INA - MOL

Premijer je komentirao podnošenje žalbe Viskom sudu u Švicarskoj u slučaju Ina -MOL. Premijer vjeruje u pozitivan ishod žalbe koju je Vlada podnijela visokom sudu u Švicarskoj vezano za arbitražu u slučaju Ina-MOL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naveli smo niz procesnih razloga, a neki su novi za koje do sada nisu zanli da postoje ni Vlada ni pravni zastupnici. Postupak traje, mislim da su naši postupci pavno utemeljeni', kazao je Plenković.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo