'Plaće nekih mojih savjetnika jesu u rangu ministarskih, ali tako treba biti'

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović poručio je danas da neće voditi prljavu kampanju za novi predsjednički mandat, uzvrativši time na jučerašnje izjave HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović kako je svjesna da će kampanja biti ne samo prljava, nego i podla.

U Mariji Bistrici, gdje se pridružio 12. međunarodnom mimohodu konja i konjskih zaprega, Josipović je na novinarski upit sprema li to podlu kampanju, odgovorio kako ga ne zanima što je gospođa Grabar-Kitarović rekla, “a ako je rekla da će kampanja biti podla, valjda nešto zna o tome, valjda znači sprema takvu kampanju”.

“Što se mene tiče, ja nikada nisam vodio kampanje koje bi bile prljave. Kada je riječ o onome što se do sada događalo, pa vidjeli ste iz čijeg je tima dolazilo ono što ona naziva podlim”, kazao je.

Savjetnika je onoliko koliko treba biti

Na prozivke HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje kako su plaće nekih njegovih savjetnika u rangu ministarskih Josipović je rekao kako “neke jesu i tako i treba biti”.

“Savjetnika (u Uredu predsjednika) je više-manje onoliko koliko i treba biti. Od kad sam došao u ured, proračun se smanjio za 15-tak posto, smanjio se broj ljudi, tako da je vidljivo da se radilo na uštedama, tamo gdje je to, naravno, bilo moguće”, istaknuo je Josipović.

Povratak na Net.hr