'TO KRŠI SVE PRIRODNE I BOŽJE ZAKONE' / Otac dječaka progovorio o razlozima zašto se bori protiv nošenja maski: 'Radi se o vrijeđanju inteligencije'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Upitan ima li dječak izuzeće za nenošenje zaštitne maske, dječakov je otac kazao kako je liječnica rekla da je zdrav te da ne vidi razlog da bi izdala izuzeće

13.9.2021.
13:32
Marin Tironi/PIXSELL
Play logo

U ponedjeljak se ispred osnovne škole u Krapinskim Toplicama okupilo desetak građana u znak potpore roditelju koji ne želi da mu dijete u školi nosi zaštitnu masku.

Jutros je u školu stigao i ministar obrazovanja Radovan Fuchs koji je zbog spomenute situacije razgovarao s ravnateljem škole Samsonom Štiboharom. Otac dječaka kazao je kako u školi i dalje traže da dječak ima izuzeće od nošenja maske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo u školu kako treba da bi dječak ušao. Ulazak je uvjetovan maskom što krši sva prava djeteta i sve prirodne i Božje zakone", kazao je Kristijan Gaćina za 24 sata.

'Radi se o vrijeđanju inteligencije'

Upitan ima li dječak izuzeće za nenošenje zaštitne maske, dječakov je otac kazao kako je liječnica rekla da je zdrav te da ne vidi razlog da bi izdala izuzeće. "Zato jer je zdrav ne bi trebao nositi masku jer maska šteti i tu se radi o vrijeđanju inteligencije da nosi masku na ove apsurdne mjere koje nemaju nikakvog temelja", rekao je.

"Ne mora nigdje imati masku, nema zakona, niti može postojati zakon da se nekog može prisiljavati da nosi masku", ponovio je dječakov otac. "Ja sam spreman na suradnju, znam da me drže Božji zakon i istina", kazao je dodajući da će poduzeti sve da se nastavi normalno školovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ČUDNA ZBIVANJA' /

Fuchs kritizirao okupljanje antimaskera kod škole u Krapinskim Toplicama: 'Ako postoje neka pravila, postoje za sve'

Image
'ČUDNA ZBIVANJA' /

Fuchs kritizirao okupljanje antimaskera kod škole u Krapinskim Toplicama: 'Ako postoje neka pravila, postoje za sve'

Fuchs: 'Svatko može imati svoje uvjerenje, ali...'

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs rekao je kako ovaj cijeli događaj nije ostavio lijepe utiske. "Zahvaljujem županiji koja se uključila kako se ne bi ponavljali događaji koji bi doveli u pitanje pohađanje škole zbog ovakvih čudnih zbivanja, jer i po zakonu o okupljanju imamo jasno i glasno izrečeno da je zabranjeno svako okupljanje ispred odgojnoobrazovnih ustanova pogotovo dok su djeca u tim objektima", poručio je ministar obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Nije bilo lijepo gledati provaljivanje i vrijeđanje, to je nedopustivo i ne smije se događati", dodao je. "Svatko može imati svoje uvjerenje, ako postoje određena pravila ona vrijede za sve, i možemo se s njima ne slagati, ali ne u dvorištima škola", poručio je ministar Fuchs, dodajući da je u prvom redu sigurnost djece.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo