VATRA SVE PROGUTALA

OBITELJ IZ BARANJE UOČI BOŽIĆA OSTALA BEZ SVEGA: Požar im je uništio kuću, pomozite malom Sandru (1)…

U petak ujutro obitelj Zagorec iz Grabovca kraj Osijeka ostala je bez svega kad je u potkrovlju njihove kuće izbio požar.

U petak rano ujutro izbio je požar u kući obitelji Zagorec. Što se dogodilo, ispričala je Sanja Čančar – Zagorec za Net.hr.

‘Zgrabila sam dijete i pobjegla od požara’

‘Muž mi je rano otišao na kolinje u susjedno selo. Zaključao je kuću i ključ mi ostavio u poštanskom sandučiću. Tako se obično dogovorimo. U 7 ujutro sam išla nahraniti sina koji će ovih dana napuniti godinu dana. Čula sam da nešto pucketa, nisam znala o čemu se radi. Kad sam otvorila vrata sobe na katu, zapuhnuo me gusti dim i velika toplina.

Bila sam u panici, ali srećom sam uspjela, onako bosa i u pidžami, brzo zgrabiti dijete i pronaći ključ u sandučiću. S djetetom sam istrčala van i brzo otišla u susjednu kuću u kojoj živi brat mog muža. Rekla sam mu da zove vatrogasce, no nije ih uspio odmah dobiti jer su valjda i susjedi zvali pa su linije bile zauzete’, ispričala nam je Sanja.

Požar se širio velikom brzinom, a kad su vatrogasci došli, nije se mnogo toga moglo spasiti pa su cijeli kat i krov kuće potpuno uništeni.

Obitelj ostala bez svega

Srećom, nitko nije ozlijeđen, no tragedija za ovu obitelj ipak je velika jer su ostali bez svega.

Kad su došli istražitelji i policajci kako bi utvrdili uzrok požara, rekli su da je on najvjerojatnije izbio zbog zagrijavanja električnog kabla škrinje za zamrzavanje.

Sanja kaže kako je škrinja bila prepuna mesa, a nogica škrinje je vjerojatno stajala na jednom dijelu kabla, što nitko nije primijetio. Zbog velike težine kabel je zaiskrio i nastao je požar koji se vrlo brzo proširio jer je zahvatio tepih na podu, zatim i ormar pun odjeće, a za 45 minuta su izgorjeli cijeli kat i krov, ispričala je Sanja Čančar-Zagorec.

Prizemlje nije izgorjelo, no ni tamo se sada ne može živjeti, pogotovo ne s jednogodišnjim djetetom. Nema struje, grijanja, cijela kuća smrdi po paljevini, a ono što nije uništila vatra, uništila je voda kojom su vatrogasci gasili požar. Sada obitelj stanuje u kući susjeda u istoj ulici.

Račun za pomoć otvoren na ime jednogodišnjeg Sandra

Majka Sanja moli za pomoć sve one koji to žele i mogu.

Račun je otvorila na ime jednogodišnjeg sina Sandra u Hrvatskoj poštanskoj banci. Podaci su sljedeći:

ZAGOREC SANDRO,
HRVATSKIH BRANITELJA 17,
31309 GRABOVAC
IBAN: HR5923900013221375696, 
BIC/SWIFT: HPBZHR2X

Povratak na Net.hr