Novi varaždinski župan, Anđelko Stričak u ponedjeljak je rekao da se dogodila "povijesna pobjeda HDZ-a jer od 1992. do sinoć nitko nije uspio pobijediti Radimira Čačića".

Stričak je naglasio da će mu na prvom mjestu biti građani Varaždinske županije, a čestitke je uputio i svim načelnicima i gradonačelnicima koji su na lokalnim izborima osvojili mandat.

'Nastavljamo istim smjerom i tempom'

"Vjerujem da ćemo u ovom mandatu ostvariti jako dobru suradnju na korist svih naših građana. Kao što smo isticali u kampanji, uvijek smo za, nikad protiv, nastavljamo istim smjerom i tempom", rekao je.

"Na prvom su mjestu naši sugrađani, umirovljenici, mladi, uposleni, svi građani Varaždinske županije, svi pripadnici nacionalnih manjina, stranci na privremenom radu, svi su u našem fokusu i želimo da se osjećaju dobro", poručio je.

Novi varaždinski župan je dodao da "američki san" gledamo na televiziji, ali da postoji i "hrvatski san". "Ako ste dovoljno uporni, marljivi, radišni, siguran sam da možete uspjeti, a primjer toga je naša pobjeda, što je ujedno i poruka mladima", zaključio je.

'Naša vrata bit će konstantno otvorena'

Zamjenica župana Silvija Zagorec zahvalila je biračima što su prepoznali tim koji je spreman odgovoriti svim izazovima u vođenju Varaždinske županije, rekavši da su otvoreni za suradnju, dijalog te da pozivaju sve političke aktere, kao i žitelje Varaždinske županije da im se obrate. "Naša vrata bit će konstantno otvorena", kazala je Zagorec.

Damir Habijan, predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a podsjetio je da stranka ima gradonačelnika u Novom Marofu te načelnike u šest općina - Bednja, Gornji Kneginec, Ljubešćica, Sveti Ilija, Vidovec i Visoko.